AcasăNewsNou raport in privinta interventiei la "Colectiv". Concluzii despre controlul infectiilor nosocomiale

Nou raport in privinta interventiei la „Colectiv”. Concluzii despre controlul infectiilor nosocomiale

La peste un an de la drama care a ucis 64 de oameni si a ranit de trei ori mai multe persoane inca se fac anchete si se redacteaza rapoarte in privinta tragediei care a indoliat zeci de familii si a schimbat un numar impresionant de vieti.

In cazul de fata s-au avut in vedere aspecte ce tin de interventia de urgenta la locul tragediei. Concret, luni s-au anuntat concluziile raportului corpului de control al premierului, in cazul „Colectiv”. Printre chestiunile notate in raportul realizat de Corpul de Control al premierului se mentioneaza si aspecte ce tin de infectiile nosocomiale. „In ceea ce priveste inspectiile efectuate de catre DSPMB in unitatile sanitare cu paturi si UPU/CPU, anterior si ulterior incendiului de la clubul Colectiv, a rezultat ca aceasta institutie a actionat in mod diferit, in sensul ca anterior acestui eveniment DSMPB nu a prelevat probe pentru control microbiologic (teste sanitatie, probe apa potabila, probe alimente), in vederea evidentierii infectiilor nosocomiale, de la niciuna din cele 50 de unitati sanitare cu paturi verificate, desi au fost semnalate deficiente in majoritatea spitalelor privind conditiile igienicosanitare, sterilizarea si normele de curatenie/dezinfectie”, noteaza specialistii guvermentali, nu inainte de a preciza si faptul ca „anterior incendiului de la clubul Colectiv, DSPMB nu a efectuat o evaluare/supraveghere a situatiei infectiilor nosocomiale in cadrul actiunilor desfasurate la spitalele verificate, asa cum a realizat ulterior acestui eveniment”.

Trebuie mentionat faptul ca verificarile au fost facute incepand din martie si pana in septembrie. Si au vizat atat Ministerul Sanatatii, cat si spitalele in care au fost tratate victimele incendiului, dar si la Directia de Sanatate Publica a municipiului Bucuresti.

Acestea nu sunt primele concluzii ale unui raport al Corpului de Control al premierului in privinta „Colectiv”. Si in martie acest an au fost anuntate unele situatii ce tin de interventia la locul tragediei. DETALII AICI.

190 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger