AcasăNewsNou raport al CNSAS in privinta relatiilor lui Traian Basescu cu Securitatea

Nou raport al CNSAS in privinta relatiilor lui Traian Basescu cu Securitatea

Un nou raport al Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) arata ca presedintele Traian Basescu nu a colaborat cu Securitatea.

Desi s-a mai facut un raport cu acelasi rezultat, potrivit evz.ro, membrii CNSAS au mai consultat noi documente descoperite in arhive, si s-a ajuns din nou la concluzia ca Presedintele Romaniei nu a colaborat cu Securitatea. Cele doua noi documente sunt de fapt rapoarte profesionale transmise de Traian Basescu, in calitate de reprezentant NAVROM, privind activitatea curenta.

O astfel de decizie a mai fost data de Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii si in septembrie 2006. Atunci solicitarea era formulata de fostul presedinte Emil Constantinescu. Reprezentantii CNSAS au ajuns la momentul respectiv, la concluzia ca trecutul lui Basescu a fost declarat „curat” dupa ce toti detinatorii de dosare (SRI, SIE, Serviciul Arhive si Documentare Militara) ca documentatia existenta in cazul sefului statului a fost predata la CNSAS.

author avatar
Andra Nesu
236 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger