AcasăNewsNou ambasador american în România

Nou ambasador american în România

România se bucură de prezența unui nou ambasador american după ce domnul Alan Blaine Stone a primit titlul de Ambasador Onorific al Federației Române de Baseball și Softball. Decernarea acestui titlu vine în contextul în care Sâmbătă, 12 mai 2018, reprezentanții echipei de baseball a României și reprezentanții echipei de baseball a SUA, formată din militarii staționați la Baza Mihail Kogălniceanu, au disputat un meci pe Stadionul Portul Constanța.

Baseball-ul este un sport din ce în ce mai accesat în România, mulți români devenind în ultimii ani fani. ”Echipa României de baseball este cu adevărat bună. Au mai participat și la alte meciuri cu echipa de Baseball din cadrul bazei Mihail Kogălniceanu și au câștigat, ca și astăzi,  ceea ce demonstrează că acești oameni iau sportul în serios și sunt foarte dedicați. Eu am jucat baseball în liceu și în colegiu și știu la prima mână cât de mult te poate prinde acest sport. Mă bucură să văd că și în România farmecul home run câștigă teren.” a declarat domnul Alan Blaine Stone după meciul din Constanța.

În ciuda creșterii interesului pentru acest sport pe plan național, deocamdată nu există un stadion de baseball care să permită fanilor și echipelor să-și exprime sprijinul pentru acest sport. ”Reprezentanții Ferderației Române de Baseball și Softball își doresc construirea unui centru sportiv multifuncțional pentru pasionații de baseball. Îi asigur de sprijinul meu deplin în acest sens și sunt sigur că vom descoperi suficient sprijin și din partea unor donatori pentru această investiție” a declarat Blaine.

Departe de a fi doar un proiect de construirea a unui simplu stadion, demersul Ambasadorului Onorific al Federației Române de Baseball și Softball este unul care țintește spre comunitate. ”Un viitor stadion de Baseball va fi o dovadă a sprijinului pe care dorim să-l acordăm comunității din România. Vrem să creăm o investiție care să ofere oportunitatea comunităților din România de a se aduna în jurul unui sport care atrage milioane de oameni la nivel mondial prin fairplay și spectacol. Despre asta este vorba. Despre dorința noastră de a crea oportunități pentru comunitate.”

Duminică, domnul Blaine s-a întâlnit de asemenea, în cadrul unui eveniment, cu Președintele Federației Internaționale de Basebal (IBF), domnul Riccardo Fraccari. ”Prezența domnului Fraccari în România este un semn evident al sprijinului acordat de IBF baseball-ului din România. Sunt sigur că acest sprijin va acorda și altor donatori curajul necesar pentru a contribui la construirea unui stadion de baseball în România” a declarat Blaine.

author avatar
Andrei Coman
1.125 afisari

3 COMENTARII

  1. Chiar că asta mai lipsea, exact tichia de mărgăritar pe capul unui popor chel, chelit, cherchelit de beția prostiei. Și încă ceva, copii ai durerii, americani și voi, băștinași care se țîrcîie pe ei la ăi dintîi și la orice găselniță străină, în general: beisbolul ăla e Oina românească, buei! Ambasadorul lu’ pește nu știe sau se face? Oina e precursoarea (sau precursorul, cum vreți) sportului cu care se bat ăia-n piept. Puțină cultură și mîndrie națională, ce mama dracului!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger