AcasăNewsNorvegianul Breivik, despre masacru: "Da, as face-o din nou. Adolescentii ucisi nu...

Norvegianul Breivik, despre masacru: „Da, as face-o din nou. Adolescentii ucisi nu erau copii nevinovati”

In cea de-a doua zi a procesului sau, Anders Behring Breivik a declarat in fata magistratilor ca ar mai comite un masacru de genul celui pentru care este judecat. „Da, as face-o din nou”, a spus, marti, norvegianul.

Breivik

Breivik a adaugat ca adolescentii ucisi pe insula Utoeya nu erau „copii nevinovati” si ca pentru el, a-si incheia viata in inchisoare sau a muri pentru poporul sau constituie „cea mai mare onoare”. „Tinerii Partidului Laburist sunt naivi si indoctrinati, ei nu sunt niste copii nevinovati, ci militanti politici”, a declarat Breivik, care a ucis 69 de persoane, majoritatea adolescenti, pe insula Utoeya.

„Oamenii care ma numesc diabolic confunda faptul de a fi diabolic cu cel de a fi violent”, s-a aparat acuzatul, potrivit Mediafax. „Diferenta consta in intentii: unele violente pot impiedica altele si mai mari”, a adaugat norvegianul in varsta de 33 de ani.

Pe 22 iulie 2011, Anders Behring Breivik a ucis opt persoane detonand o bomba la baza cladirii care adaposteste sediul premierului norvegian. Apoi, purtand o uniforma de politist, Breivik a impuscat zeci de tineri laburisti reuniti in tabara de vara de pe insula Utoeya, in apropiere de Oslo. Atacul respectiv s-a soldat cu 69 de morti, majoritatea adolescenti.

630 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger