AcasăNewsNoile tarife ale avocatilor

Noile tarife ale avocatilor

Un avocat poate percepe peste 120 de lei pentru studierea dosarului penal, 1.400 de lei pentru asistenta in fata organelor de urmarire penala si 1.680 de lei pentru reprezentarea juridica generala, potrivit „tabloului onorariilor minimale”, adoptat de catre UNBR la finalul lunii august. Bineinteles, fara TVA…

In materie civila sau contencios administrativ si fiscal, tabloul onorariilor arata ca avocatii trebuie sa perceapa din partea clientului 240 de lei pentru asistare la o mediere sau o negociere, pentru o asistare in fata unei institutii care nu este parchet, politie sau instanta si 120 de lei pentru redactarea unor diferite documente necesare infiintarii unei firme.

Avocatul, un lux?

Clientul trebuie sa plateasca un onorariu de 840 de lei pentru o cerere de evacuare din imobile folosite sau ocupate fara drept, 240 de lei pentru o cerere de reexaminare sau de scutire de la plata taxei judiciare de timbru, 960 de lei pentru o cerere pentru constatarea existentei sau inexistentei unui drept nepatrimonial, cereri ce vizeaza dreptul de folosinta a unui bun inchiriat sau arendat. De asemenea, o actiune in granituire (cea prin care se urmareste determinarea, prin hotarare judecatoreasca, a limitelor dintre doua proprietati vecine) costa 1.200 de lei. In privinta executarilor silite, avocatii pot percepe onorarii cuprinse intre 480 si 1.200 de lei, pentru asistenta, contestatii si cereri de suspendare sau de intoarcere a executarii.

Divortul s-a scumpit

Actiunile care privesc raporturile de familie costa, dupa cum urmeaza: 960 de lei pentru o cerere de divort fara minori, 1.680 pentru una cu minori, 840 de lei pentru cererile care nu sunt accesorii actului de divort, 840 de lei pentru tutela si tot atat pentru punerea sub interdictie, 1.200 lei pentru tagada paternitatii si 1.440 de lei pentru asistarea sau reprezentarea intr-o actiune de adoptie.Onorariile care vizeaza actiunile, cererile sau contestatiile privind procedura insolventei sunt cuprinse intre 480 de lei si 960 de lei. Plangerea impotriva procesului-verbal de constatare si sanctionare a contraventiei costa 600 de lei. Cererile referitoare la litigiile de munca si drepturile si obligatiile cu caracter social (stabilirea si plata pensiilor, a ajutorului de somaj etc.) vor fi insotite de onorarii cuprinse intre 960 si 1.200 de lei. Asistenta in fata organelor de urmarire penala costa, pentru fiecare subiect procesual, 1.440 de lei, iar reprezentarea juridica generala costa 1.680 de lei.

author avatar
Catalin Dumitrescu
477 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger