AcasăNewsNoi vesti despre vreme: peste 20 de judete, sub COD GALBEN

Noi vesti despre vreme: peste 20 de judete, sub COD GALBEN

Iarna pare decisa sa isi intre in drepturi in cateva zone din tara, care, incepand cu aceasta dupa-amiaza, se vor afla sub COD GALBEN de ninsori si vant.

(foto: infobraila.ro)

In prima faza, insa, specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie transmit o actualizare a informarii meteo emise recent, anuntand ca in pana miercuri la ora 20 mare mare din tara va fi afectata de precipitatii, care isi vor face simtita prezenta incepand din vestul Romaniei. Daca la inceput vor fi indeosebi ninsori, fenomenele specifice iernii se vor transforma in lapovita si ploaie, aspect ce va favoriza aparitia poleiului – in „Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei, local in Banat si pe arii restranse in rest, cu precadere in Muntenia si Moldova”.

Vantul isi va face si el simtita prezenta. „Precipitatiile vor continua in noaptea de miercuri spre joi (17/18 ianuarie) in estul, sud-estul si centrul teritoriului si se vor transforma in lapovita si ninsoare, iar vantul se va intensifica in cea mai mare parte a tarii”, mai transmit specialistii.

Cat despre atentionarea COD GALBEN, ea va fi valabila incepand de marti, de la ora 17, si pana miercuri, la ora 20 si vizeaza – partial sau total -23 de judete. Rastimp in care, din cate mentioneaza meteorologii, „ninsorile vor fi insemnate cantitativ si local se va depune strat consistent de zapada, in seara zilei de marti (16 ianuarie) si in noaptea de marti spre miercuri (16/17 ianuarie) in Carpatii Occidentali, in nordul Carpatilor Orientali si vestul Carpatilor Meridionali, iar in cursul zilei de miercuri (17 ianuarie) mai ales in zona Carpatilor Meridionali. Vantul va prezenta intensificari cu precadere in zona inalta, unde rafalele vor depasi 70…80 km/h, viscolind ninsoarea si spulberand zapada”, iar in sudul Banatului, cea mai mare parte a Olteniei si a Transilvaniei se vor semnala precipitatii mixte si depuneri de polei.

89 afisari

1 COMENTARIU

  1. THE Wind 3/9 GOD JESUS 3/9; WIND 4 MARY 4; Wind 9 Christ 9, JESUS 9; The WIND 16 Jesus Christ 16; The wind 15 ELIJAH 15; WIN.D. WIN, D-Darkness. The darkness win. Acestea sînt numerele literelor și laturilor numelor divine împreună cu definiția, prin care vîntul e creat pe planeta Pămînt și pe celelalte planete din Cosmosul infinit.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger