AcasăNewsNoi schimbari pentru ELEVI! Ce le pregateste Ministrul Educatiei!

Noi schimbari pentru ELEVI! Ce le pregateste Ministrul Educatiei!

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, a anuntat, marti, ca se analizeaza varianta ca cea de-a doua limba straina sa fie introdusa incepand cu clasa a III- a in loc de clasa a V-a.

In plus, oficialii din Educatie vor ca invatamantul obligatoriu de la varsta de cinci ani sa intre in vigoare in cel mult doi ani de zile.

„Este doar o idee analizata la nivelul ministerului, nu este o propunere inaintata Guvernului si nici nu intentionam sa o inaintam acum, dar estimarea noastra este ca in cel mult doi ani de zile va trebui sa coboram varsta la care copilul sa fie integrat obligatoriu intr-un invatamant formal, respectiv sa existe obligativitatea de a parcurge cel putin grupa mare la gradinita. Sunt state in UE care incep invatamantul obligatoriu la patru ani si sunt state care au invatamantul obligatoriu la trei ani. De ce conteaza acest lucru? Pentru ca, cu cat il antrenezi mai bine pe copil, il pregatesti, de fapt, pentru viata scolara”, a declarat Remus Pricopie, citat de rtv.net.

Ministrul Educatiei a precizat ca, potrivit studiilor, cel mai usor se invata o limba straina pana la varsta de opt ani, acesta fiind motivul pentru care s-a propus coborarea varstei pentru introducerea celei de-a doua limbi straine. „Vom cobori, in unul sau doi ani, varsta la care incepe a doua limba straina, adica de la clasa a V-a la clasa a III-a, astfel incat, si pe aceasta componenta, sa pregatim copiii nostri pentru ceea ce au de facut in urmatoarele decenii”, a mai completat Pricopie.

author avatar
Alina Costache
602 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger