Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Noi date ingrijoratoare despre rujeola. A crescut numarul deceselor

Noi date ingrijoratoare despre rujeola. A crescut numarul deceselor

Autor:

Epidemia de rujeola din Romania a mai rapit o viata, cea a unui copil de nici doi ani dintr-o localitate doljeana, care nu fusese vaccinat si pentru salvarea caruia medicii nu au mai putut face nimic.

 

pojar 720x479 Noi date ingrijoratoare despre rujeola. A crescut numarul deceselor

(foto: telegrafonline.ro)

Faptul ca decesul micutului a fost provocat de aceasta boala contagioasa, cunoscuta popular si drept pojar, si-a gasit, oficial, confirmare in cursul zilei de vineri, cand au fost anunatte cele mai recente informatii despre cazurile de rujeola confirmate pe teritoriul autohton.

Astfel, conform informatiilor facute publice din directia specialistilor de la Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile, pana pe 31 martie anul curent s-au confirmat 4025 de cazuri de rujeola, dar si 18 decese. Cele mai multe pierderi de vieti provocate de pojar sunt in judetul Arad -5, urmate de judetele Timis si Dolj, cu catre 4 cazuri letale, dar si de Caras Severin, cu 3 vieti rapite de rujeola.

De altfel, din randul celor 37 de judete care se confrunta cu cazuri de imbolnaviri, cele mai multe au fost confirmate in Caras Severin – 854, apoi in Timis – 754 si Arad – 714.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!