AcasăNewsNoi date din ancheta "Colectiv", la un an de la tragedie

Noi date din ancheta „Colectiv”, la un an de la tragedie

Mai sunt doua zile pana cand Romania va comemora un an de la cumplitele momente de la „Colectiv”.

Iar vineri, in ziua in care din directia DNA-ului aflam ca doi fosti ofiteri de la ISU Bucuresti-Ilfov, Antonina Radu si George Matei, pe care anchetatorii anticoruptie ii acuza ca ar fi trebuit sa raporteze unele nereguli pe care le-ar fi descoperit in functionarea clubului groazei, dar nu au facut-o, Ministerul Public a dat publicitatii o serie de informatii, in privinta stadiului investigatiilor din dosarul „Colectiv”, de care se ocupa de aceasta data procurorii de la Parchetul General.

Dosar disjuns in cazul artificierului

Astfel, din noile date venite din directia Ministerului Public aflam faptul ca, pe langa cele opt persoane au fost trimise deja in judecata in aceasta cauza, dosarul aflandu-se deja in atentia magistratilor Judecatoriei Sectorul 4, din dosarul respectiv a fost disjunsa cauza privindu-l pe artificierul Marian Moise. Barbatul, cercetat in prezent sub control judiciar, a fost la randul sau ranit in incendiu, astfel ca urmarirea penala pe numele sau s-a declansat mai tarziu, comparativ cu cei dintai. Moise e suspectat de ucidere din culpa si nerespectarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca.

Reevaluarea leziunilor unora dintre victime

Cat priveste dosarul in ansamblu, procurorii precizeaza ca au fost audiati 174 de martori si ca peste 100 de persoane fizice, dar si 11 spitale si alte 5 institutii s-au constituit parti civile in cauza. Dar si ca legistii au stabilit ca se impune reexaminarea unora dintre victime, la distanta de peste sase luni de la incendiu, pentru a se evalua o data in plus gravitatea leziunilor suferite. Totodata, anchetatorii amintesc faptul ca inca sunt victime ale incendiului sub tratament – atat in Romania, cat si in afara tarii. „Acest dosar a reprezentat una dintre cele mai complexe cauze solutionate de procurori (…) La activitatea de cercetare penala au participat in jur de 100 de politisti, sub supravegherea a trei procurori de caz”, se anunta din directia PICCJ.

sursa foto: Facebook

221 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger