AcasăNewsNoi controale, alte nereguli: peste 9.000 de pomi de Craciun, confiscati. La...

Noi controale, alte nereguli: peste 9.000 de pomi de Craciun, confiscati. La fel si sute de coronite din brad

Cum Sarbatorile de iarna se apropie tot mai mult, iar romanii se preocupa tot mai mult de cumparaturile de bunuri specifice Craciunului, iar comerciantii incearca sa isi vanda cum pot mai bine marfa, politistii sunt, ca si zilele trecute, pe teren, pentru a verifica daca exista negustori de brazi care incearca sa incalce legea.

Si au constatat- nu prima oara, ce-i drept- ca sunt si comercianti care nu au actele in regula pentru pomii de Craciun scosi la vanzare, de exemplu.

O actiune de control desfasurata miercuri – la nivelul Capitalei si al intregii tari, la care au participat aproape doua mii de politisti- de la ordine publica, de la investigarea criminalitatii economice, precum si zeci de specialisti din cadrul garzilor forestiere – a scos la iveala nu mai putin de 37 de infractiuni, fiind aplicate, din cate anunta IGPR, o serie de amenzi. Au fost verificati comerciantii de brazi din piete, targuri sau oboare, precum si pe cei care vindeau pomi de Craciun in parcari sau alte locuri amenajate in acest scop, dar au fost luate la puricat si hipermarket-urile, supermarket-urile si mall-urile care au in oferta arbori de Craciun.

Tototdata, la capitolul confiscari, cifrele aratata astfel: 9.829 de pomi de Craciun, in valoare de 561.051 de lei, 3.646 de kilograme de ramuri de brad, in valoare de 11.115 lei, precum si 852 de coronite de brad, valorand 4.544 de lei.

sursa foto: Politia Romana

author avatar
Cristina Stefan
114 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger