AcasăNewsNoi avertizari de ploi si vijelii, pentru mai multe zone din tara!

Noi avertizari de ploi si vijelii, pentru mai multe zone din tara!

Nu scapam de ploi! Meteorologii au emis noi atentionari nowcasting COD GALBEN, anuntand ca in anumite judete va ploua in aversa, vantul va avea intensificari si vor fi descarcari electrice si grindina.

Vremea continua sa fie capricioasa in ultima zi a lunii mai. Vineri, pana la 15.40, este valabila o avertizare nowcasting COD GALBEN de ploi, grindina si descarcari electrice, emisa pentru  estul si nordul judetului Timis, partea vestica a judetului Arad (inclusiv orasul), dar si pentru judetul Hunedoara, in special in jumatatea sudica, si pentru nord-estul judetului Caras-Severin. De asemenea, conform specialistilor Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), in zonele amintite va ploua, iar aversele pot ajunge sa depaseasca 20 l/mp.

Averse insemnate (10…15 l/mp) vor cadea, local, si in jumatatea sudica a judetului Dolj (inclusiv orasul Craiova), dar si pe arii restranse din sudul judetului Mehedinti, respectiv a judetului Olt. De asemenea, se asteapta sa se produca descarcari electrice, sa cada grindina, iar vantul sa aiba intensificari de scurta durata. Avertizarea pentru aceste arii expira vineri la 15.40.

O alta avertizare nowcasting, vizand, judetele Tulcea si Constanta, este valabila vineri pana la ora 16.15. Conform meteorologilor, vantul poate capata aspect de vijelir si ar putea depasi, la rafala, 54 km/h. De asemenea, se asteapta sa se produca descarcari electrice, iar ploile sa fie insemnate, insotite de grindina.

Sursa foto: jurnaluldebuzau.ro

485 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger