AcasăNewsNoi avertizari de la ANM: Ce fenomene meteo au anuntat specialistii pentru...

Noi avertizari de la ANM: Ce fenomene meteo au anuntat specialistii pentru urmatoarele ore!

Ziua de vineri a adus, inca de la primele ore, soare in Capitala, dar ceata si burnita in mai multe judete. Ca urmare, meteorologii au emis mai multe atentionari nowcasting COD GALBEN.

De dimineata incepand si pana la ora 14, in majoritatea regiunilor din judetele din zona Moldovei -Neamt, Bacău, Vrancea, Vaslui, Botosani si Galati, precum si local in Suceava- se anunta ceata. Fenomenul reduce vizibilitatea sub 200 de metri, posibil si sub 50 de metri, si este asociat cu burnita, chiciura si, izolat, depunere de polei. Cum ceata si restul fenomenelor vor afecta si drumurile auropene si nationale corespunzatoare acestor zone, soferilor li se recomanda sa tina cont de prognoza si sa manifeste prudenta in trafic, cel putin pana expira atentionarea meteo de vreme nefavorabila, conditii ce pot face carosabilul sa devina alunecos.

De asemenea, Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare nowcasting COD GALBEN pentru judetele Calarasi si Teleorman, precum si pentru sudul judetului Arges. Cuprinse de ceata care va diminua vizibilitatea in trafic sunt si DN-urile si drumurile euroepene, precum si Autostrada A 1, Bucuresti-Pitesti. Atentionarea expira la 11.15. Motiv pentru care, o data in plus, conducatorii auto sunt sfatuiti sa circule cu atentie, in conditii de vreme nefevorabila, si sa reduca viteza.

267 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger