AcasăNewsNoi atentionari nowcasting de la ANM!

Noi atentionari nowcasting de la ANM!

Dupa o prima zi a saptamanii cu ploi si vant, si ziua de marti se mentine, din pacate, capricioasa si cu mult mai rece fata de normalul acestei perioade.

Pe langa avertizarea valabila pentru 20 de judete, emisa inca de luni de catre specialistii Administratiei Nationale de Meteorologie, si care ramane valabila pana in aceasta seara, la ora 20, pe parcursul zilei de marti isi va face simtita prezenta, si in alte regiuni decat cele aflate sub incidenta Codului Galben mentionat, un fenomen cat se poate de insistent.

Este vorba despre vant. Si, semn ca va sufla cu destula putere, specialistii de la ANM au emis mai multe atentionari nowcasting (valabile pentru un interval de sase ore de la intrarea in vigoare-n.r) COD GALBEN.

Cu mentiunea ca meteorolgii se asteapta ca rafalele sa atinga si chair sa depaseasca vitezele de 55 si chiar 65 de kilometri/ora, va spunem ca, o astfel de atentionare vizeaza, pana la ora 14, doua judete aflate in proximitatea capitalei- Ialomita si Calarasi. Vantul isi va face simtita prezenta, insa pana dupa-amiaza, mai precis pana la orele 17, in Bihor, Arad, Timis, cu mentiunea ca intensificarile puternice se vor semnala indeosebi, in extremitatea vestica a acestor trei judete, anunta ANM. Nu in ultimul rand, o astfel de atentionare COD GALBEN ramane valabila, pana la ora 18 a zilei de marti, in judetele Dambovita si Prahova.

sursa foto: telegrafonline.ro

author avatar
Cristina Stefan
125 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger