AcasăNewsNoi atentionari de la ANM. COD GALBEN valabil pana la ora 23

Noi atentionari de la ANM. COD GALBEN valabil pana la ora 23

Dupa cum, a inceput, la fel pare ca se va si termina ziua de luni, cel putin in unele zone ale tarii. Ceata se va semnala, din cate mentioneaza meteorologii, pana catre finele zilei, respectiv pana spre miezul noptii.

Asadar, vizibilitatea va fi ingreunata si de ceata, nu doar de lasarea intunericului. Negura – care va duce la scaderea vizibilitatii sub 200 de metri, local, izilat si sub 50 de metri- se va semnala, din cate precizeaza specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), pana la ora 17.30, in zonele joase ale judetului Cluj, dar si, de la ora 16 incepand, timp de circa sase ore, in Arad si Timis.

Toate aceste judete, dar si altele situate in zona Moldovei- respectiv Botosani, Bacau, Iasi, Galati, Neamt, Vaslui si Vrancea – se vor afla sub incidenta unor atentionari nowcasting (cu efect imediat-n.r) COD GALBEN de ceata. Pentru aceste sapte judete ultim mentionate, atentionarea ramane in vigoare pana luni, la ora 23.

Avand in vedere ca negura se va semnala si pe drumurile nationale si europene aferente acestor judete, conducatorii auto sunt sfatuit sa circule cu atentie, adapatand viteza la conditiile de vizibilitate diminuata, dar si sa nu faca depasiri riscante. De atfel, Centrul Infotrafic al Politiei Romane aminteste faptul ca la ora 16.30, cel putin, pe autostrada A1 Deva – Nadlac, traficul rutier se desfasura in conditii de ceata densa, vizibilitatea fiind sub pragul a 50 de metri.

sursa foto: jurnaldevrancea.ro

author avatar
Cristina Stefan
70 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger