AcasăNewsNOAPTEA MUZEELOR 2013! Pret redus pentru “The Human Body”

NOAPTEA MUZEELOR 2013! Pret redus pentru “The Human Body”

Portile muzeelor din intreaga tara se deschid pentru miile de curiosi care dintr-un motiv sau altul nu le-au trecut pragul pana acum. Asa ca, pe 18 mai, cu mic cu mare, puteti participa la evenimentele organizate de institutiile culturale. Haideti sa descoperim impreuna unde veti putea merge.

In Capitala, aveti de ales intre 32 de muzee si organizatii culturale care isi deschid portile pana tarziu in noapte si va invita sa luati parte la concerte, proiectii de film, expozitii, activitati destinate copiilor si spectacole de neuitat. De asemena, un lucru foarte important este faptul ca puteti vizita expozitia temporala “The Human Body” la un pret redus, de la 60 la 20 de lei, pentru toate categoriile de cumparatori. De asemenea, daca mergeti la Muzeul National de Istorie, veti putea vedea premiera filmului “Africa” – cea mai importanta productie de pana acum a BBC Natural History.

Ca in fiecare an, institutiile care isi deschid portile pentru miile de vizitatori sunt: Muzeul National al Aviatiei Romane, Muzeul de Arta „Vasile Grigore – pictor si colectionar”, Muzeul Militar National „Regele Ferdinand I”, Muzeul Municipiului Bucuresti, Muzeul National de Arta al Romaniei, Muzeul National de Arta Contemporana, Muzeul National Cotroceni, Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi, Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa”, Muzeul National de Istorie a Romaniei, Muzeul National de Geologie, Muzeul National „George Enescu”, Muzeul National al Literaturii Romane, Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”, Muzeul National Tehnic „Prof. Ing. Dimitrie Leonida”, Muzeul National al taranului Roman.

De asemenea, cei interesati pot merge si la Muzeul de Arta Veche Apuseana „Ing. Dumitru Furnica-Minovici”, Universitatea Spiru Haret, World Press Photo Romania, Arhivele Nationale ale Romaniei, Fundatia Löwendal, Centrul Cultural Art Society, Muzeul Bellu, Muzeul National al Pompierilor – Foisorul de Foc si Biblioteca Centrala Universitara „Carol I”.

Nu lipsesc noutatile si prezentele inedite: anul acesta sarbatoresc pentru prima data Noaptea muzeelor Muzeul Cailor Ferate Romane, Muzeul „Theodor Aman”, Romanian Design Week Preview – Palatul stirbei, Galeria Galateca si Ferma Animalelor.

Pentru ca totul sa decurga cat mai placut si pentru a parcurge distantele dintre muzee cat mai usor cu putinta, sunt puse la dispozitia vizitatorilor 100 de biciclete, prin cel mai important program national de bike-sharing, I’Velo. Cei care doresc sa le foloseasca, trebuie sa trimita un e-mail la adresa office@greenrevolution.ro care sa contina numele, prenumele, CNP-ul si numar de telefon pana in ziua de 16 mai, ora 18.00.

De asemenea, pentru prima oara colectii muzeale, colectii private si bisericesti din zonele rurale ale Sibiului isi asteapta vizitatorii in nocturna, alaturi de muzee din Aiud, Alba Iulia, Arad, Bacau, Baia Mare, Brasov, Bucuresti, Caransebes, Constanta, Cluj-Napoca, Deva, Golesti, Iasi, Oradea, Ploiesti, Resita, Sfantu Gheorghe, Sibiu, Sighisoara, Sinaia, Slatina, Slobozia, Suceava, Targu-Jiu, Targu-Mures si Timisoara.

Sursa foto: StiriTVR.ro, Noapteamuzeelor.ro

author avatar
Anca Murgoci
3.708 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger