AcasăNewsNistor si Iacob, schimbare de macaz la bilantul DNA

Nistor si Iacob, schimbare de macaz la bilantul DNA

In lipsa ”Zeitei” Laura Codruta Kovesi, DNA scoate la iveala murdaria de sub pres. Bilantul pe 2018 nu s-a mai tinut ca in alti ani, cu covor rosu si limuzine. Anul acesta, inculpatii “vedete”  au fost chiar procurorii DNA, acuzati de abuzuri fara limite. In 2018, cap de afis au fost anchetatorii de la unitatea de elita Lucian Onea şi Mircea Negulescu, dar au venit puternic din urma şi colegii lor de la Oradea. Pe de alta parte, adjunctii fostei sefe a DNA, Calin Nistor si Marius Iacob au facut dezvaluiri complete despre dedesubturile DNA.

Satui de problemele prin care au fost  tarati atata timp cat Kovesi a fost ”la butoane”, cei doi adjuncti au inceput sa scoata la iveala adevarul despre Directia Anticoruptie. Astfel, la primul bilant al institutiei fara LCK,  cel din 2018, adjunctii au ”dat-o in gat” pe fosta sefa, cu menajamentele de rigoare, binenteles. Procurorul sef al DNA Calin Nistor a oferit cifrele oficiale care confirma dezastrul de la Directia Anticoruptie. Nistor a prezentat raportul de activitate a DNA pe anul 2018, iar de-a dreptul socanta este rata de achitari inregistrata: 36,3%. Pe de alta parte, prezentarea bilantului DNA nu a avut nicio legatura cu ceea ce se intampla in anii trecuti. Amintim ca in 2018, bilantul pentru anul 2017 s-a tinut cu mare fast la Casa Centrala a Armatei in prezenta presedintelui Iohannis, aparat de lunetistii SPP. Mai amintim ca, la bilantul trecut, lunetistii beau cafea pe balcon,  iar Iohannis dormea si Kovesi se lauda cu  numarul persoanelor arestate. Acum, la un an diferenta, in 2019, raportul a fost facut public intr-un cadru normal, la sediul DNA, insa este drept, intr-o atmosfera extrem de trista. De altfel, Nistor a decis sa nu invite nici reprezentantii Cotroceniului, nici sefii serviciilor secrete. ”79 de inculpati, mai mult de o treime din total, au fost achitati in 2018 ca urmare a dezincriminarii abuzului in servici”, a anuntat procurorul-şef interimar al DNA, Calin Nistor, la bilantul institutiei.

author avatar
Ramona Feraru
782 afisari

2 COMENTARII

  1. Ierea frumos ce mai ce mai vremuri la vremurile lui doana Codruta.. Se taia porcii se bea tuica fiarta se invita toate ambasadele se mintea toti cu toti eheh ce frumos, acum, nimica nici un pahar cu apa. Sau cum se bea la noi ceaiu betu Litvinenko sau Porosenko ceaiu erea statut si au facut urticarie.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger