AcasăNewsNinsori in sud. COD PORTOCALIU de VISCOL in CAPITALA si 11 judete

Ninsori in sud. COD PORTOCALIU de VISCOL in CAPITALA si 11 judete

Vești de ultimă oră despre vreme! Ninsori, dar și vânt și polei

Vesti cat se poate de rele de la meteorologi, care confirma, practic, temerile ca gerul si precipitatiile specifice iernii vor pune stapanire pe o mare parte din tara, pe final de saptamana.

Uitandu-ne pe avertizarile facute publice in cursul acestei dimineti de catre expertii de la Administartia Nationala de Meteorologie, vedem ca se confirma faptul ca in peisaj vor reaparea ninsorile, dar si viscolul. Si nu la munte, cum eram obisnuiti.

Problemele cu vremea vor incepe inca din aceasta seara tarziu, avand in vedere ca a fost emis un COD GALBEN de ninsori insemnate, posibil viscolite, avertizare ale carei prevederi sunt valabile de la ora 22 si pana vineri seara, la 20. Precipitatiile specifice iernii sunt anuntate in sud, centru si estul tarii, cu mentiunea ca vor fi mai bogate cantitativ in Oltenia, Muntenia si Dobrogea, precum si in regiunile de sud si centru ale Moldovei, dar si in perimetrul Carpatilor de Curbura. De parca nu ar fi suficient, in intervelul amintit, meteorologii se asteapta sa apara viscolul, in mare parte din Munteania, in Dobrogea, dar si in sudul Moldovei.

Urmeaza o alta etapa, ce va afecta inclusiv Capitala, care se va afla sub umbrela unui COD PORTOCALIU. Ceea ce inseamna ca, de la primele ore ale zilei de vineri, cand intra in vigoare atentionarea de viscol, vremea isi va arata coltii. Acest cod va fi valabil intre orele 2 si 18, ale zilei de vineri, pentru Bucuresti, judetele limitrofe – Ilfov, Giurgiu si Ialomita, dar si pentru Teleorman, Buzau, Braila, Constanta, Tulcea, Galati si Vrancea. Specialistii spun ca in intervalul vizat, temporar viscolul va fi puternic, rafalele vantului vor atinge 70…85 km/h, reducand vizibilitatea sub 50 m si local troienind zapada”.

De asemenea, expertii de la ANM au emis si un alt COD GALBEN, valabil in intervalul 6 ianuarie, ora 20- 7 ianuarie – ora 10, cand sunt anuntate ninsori moderate in Dobrogea, Baragan si mare parte a Moldovei, dar si vant ce va viscoli si spulbera zapada depusa. Totodata, se anunta faptul ca de Boboteaza, adica de vineri incepand si pana la inceputul saptamanii urmatoare, majoritatea regiunilor tarii se vor confrunta cu temperaturi foarte scazute. Concret, ANM anunta ca vremea va fi geroasa atat noaptea, cat si pe parcursul zilei, cu minime ce „se vor situa frecvent intre -25 si -15 grade”.

422 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger