AcasăNewsNiels Bohr, fizicianul premiat cu Nobel era dependent de cuvinte -VIDEO

Niels Bohr, fizicianul premiat cu Nobel era dependent de cuvinte -VIDEO

Niels Bohr, fizicianul danez omagiat duminica de Google, la 127 de ani de la nastere, a castigat Premiul Nobel in 1922. Credea ca oamenii depind de cuvinte si spunea ca „e greu sa faci previziuni, mai ales despre viitor”.

Fizicianul Niels Henrik David Bohr, nascut pe 7 octombrie 1885, la Copenhaga, a fost autorul modelului atomic care ii poarta numele si cel care a adaptat teoria cuantica la studiul structurii atomice. Logo-ul pe care motorul de cautare Google il dedica lui Bohr e unul special si contine modelul atomic al lui Bohr si formula acestuia.

Daruirea cu care s-a dedicat cercetarii, cat si contributia sa in domeniul fizicii i-au adus lui Niels Bohr un binemeritat Premiu Nobel, in 1922. Bohr spunea, la un moment dat, ca „e greu sa faci previziuni, mai ales despre viitor”, dar si ca „noi, oamenii, depindem de cuvintele noastre. Datoria noastra e sa comunicam celorlalti experiente si idei”. „Termenul ‘realitate’ e si el un cuvant, pe care trebuie sa invatam sa il folosim in mod corect”, spunea Niels Bohr. „Opusul unei afirmatii corecte este o afirmatie incorecta. Insa opusul unui adevar profund poate fi foarte bine un alt adevar profund”, considera fizicianul Niels Bohr, omagiat duminica, 7 octombrie, de Google.

[youtube]HopBkJ5Zkzs[/youtube]

525 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger