AcasăNewsNicolicea: nu pot face greva procurorii, judecatorii. Inseamna infractiune

Nicolicea: nu pot face greva procurorii, judecatorii. Inseamna infractiune

Pe fondul recentelor nemultumiri si proteste cu suspendarea activitatii anuntate in mai multe zone ale tarii, pe fondul adoptarii OUG 7, care aduce modificari legilor justitiei, Eugen Nicolicea a sustinut, de la Parlament, faptul ca, potrivit regulamentelor, acestia „au dreptul sa-si exprime opinii”, dar „sub nicio forma” nu pot face greva.

Social-democratul a invocat textul legii, si anume prevederile care statueaza ca „nu pot face greva procurorii, judecatorii si urmeaza alte categorii (…) inseamna infractiune si se sanctioneaza cu amenda sau inchisoare de la o luna la un an”.

Intrebat daca ar fi vorba de o amenintare, Nicolicea a replicat rapid: „vi s-a parut o amenintare sa citesti dintr-o lege? (…) niciodata, cand vorbesti despre o infractiune, despre un text de lege, nu este o amenintare”.

author avatar
Andrei Coman
181 afisari

4 COMENTARII

  1. Nu e greva 4 ore inseamna protest. Iar la opinie doar in cadrul magistraturii nu cum face Sile public ca risti sa zbori afara. Tu aplici sau respecti legea nu faci legea.

  2. UNDE SI CAND SA ISI EXPRIME JUDECATORII, PROCURORII SI POLITISTII OPTIUNILE LOR CU PRIVIRE LA REGLEMENTARILE ELABORATE IN MOD ABUZIV DE CATRE POLITRUCII PENALI, SFERTODOCTI, BANDITI ETC…………..

  3. Shtiuca-judecatorii si procurori n-au voie prin lege sa faca greva,politica etc. Asta aduce inchisoare,amenzi destituiri! Dar in Romania nu se aplica legea! Toader Tudorel ar trebuiisa -i dea afara pe toti acei ce incalca legea-conform legilor romane in vigoare! Dar..Toader Tudorel nu va face nimic ! Ca asa e el! E cam mare caciula pt. el! min.Justitiei zic.!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger