AcasăNewsNicolae Iorga azmute UDMR contra PDL

Nicolae Iorga azmute UDMR contra PDL

Ce nu a putut face opozitia actuala mai bine de un an, a reusit Nicolae Iorga intr-o zi. Desi cazat in eternitate, el a incaierat pe loc UDMR cu PDL.

Romanii si maghiarii trag la nesfarsit de Matei Corvin

Totul a pornit de la citatul lui Iorga inscriptionat, in 1932, pe o placuta adaugata ansamblului statuar “Matei Corvin” din Cluj. “Biruitor in razboaie, invins numai la Baia de propriul sau neam cand incerca sa invinga Moldova nebiruita”, a decretat Iorga odinioara, cugetare care ii inflameaza si astazi pe maghiarii care sa vada pe statuie doar incriptia “Mathias Rex”. Adica tot Matei, dar tradus in limba lor materna. Dincolo de toate argumentele si contraargumentele partilor, cert este ca atata cultura dauneaza coalitiei aflate la putere, UDMR amenintanu-i pe democrati cu “reevaluarea comunicarii si a tot ceea ce inseamna colaborarea cu PDL in judetul Cluj”.

Problema pe care maghiarii o vor ridica chiar luni, la sedinta coalitiei. Cand, dupa toate semnele, caruta coalitiei aflate la putere va scartai serios daca UDMR-ului nu i se va face pe plac pana atunci. Nu de alta, dar insusi liderul UDMR, Kelemen Hunor, s-a implicat deja in problema, cerand de la inaltimea functiei sale de ministru al Culturii (romanesti!) “indepartarea neintarziata” a placutei cu citatul marelui nostru istoric. Care “pacatuieste” pomenind de originea romana a lui “Mathias Rex”.

author avatar
Simona Badulescu
321 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger