AcasăNewsNicolae Herlea, bariton al Operei Nationale Bucuresti, a incetat din viata

Nicolae Herlea, bariton al Operei Nationale Bucuresti, a incetat din viata

Baritonul Nicolae Herlea a incetat din viata luni seara, la varsta de 86 de ani, dupa o grea suferinta.

Nicolae Herlea a fost bariton al Operei Nationale Bucuresti si de-a lungul vietii sale a cantat pe marile scene ale lumii, fiind o voce apreciata de nume sonore ale genului, printre care Placido Domingo, Roberto Alagna, Herbert von Karajan.

Potrivit Realitatea TV, Nicolae Herlea s-a nascut la Bucuresti, pe 28 august 1927, a studiat Conservatorul. Si-a facut debutul pe scena Operei Nationale din Bucuresti (ONB) in anul 1951, cu rolul Silvio din opera „Paiate”, de Ruggero Leoncavallo, in vechiul Teatru „Regina Maria”. In continuare a ramas angajat ca prim-bariton al acestei scene pana la varsta pensionarii. Nicolae Herlea a performat si  pe scenele celor mai prestigioase opere ale lumii, printre care Teatro alla Scala din Milano, Opera Metropolitan din New York, Teatrul Balsoi din Moscova, Opera din Berlin, Covent Garden din Londra si Opera Mare din Paris.

Nicolae Herlea a fost recompensat cu numeroase titluri si decoratii, printre care cel de „Artist al Poporului”, Ordinul National „Steaua Romaniei” in grad de Mare Ofiter.

[youtube]flcZZCClR04[/youtube]

author avatar
Andra Nesu
468 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger