AcasăNewsNicolae, despre proiectul privind rezerva de aur: Va tineti bijuteriile acasa, nu...

Nicolae, despre proiectul privind rezerva de aur: Va tineti bijuteriile acasa, nu le tineti la vecini

Oferind explicatii despre initiativa legislativa pe care a depus-o, in ziua precedenta, alaturi de Liviu Dragnea, senatorul social-democrat Serban Nicolae a subliniat ca, dupa parerea sa, Romania isi poate permite sa isi tina rezerva de aur in tara, „in conditii de siguranta”.

Nicolae a adus in prima faza discutie alte state care au facut astfel de pasi. „Tari europene cu economie stabila (…) Germania, Italia, Belgia, chiar si non-UE, cum este Elvetia au luat asemenea masuri de repatriere in ultima perioada, a rezervei de aur din strainatate in propriile tari. (…) Repatrierea este integrala, am spus ca nu mai mult de 5% din rezerva de aur poate fi depozitata in strainatate, exclusiv in scopul obtinerii de venituri”, a sustinut social-democratul, joi, de la Parlament.

Pentru a fi mai convingator, senatorul PSD a ales sa dea si un exemplu in sustinerea proiectului de lege vizand repatrierea rezervei de aur aflate in Marea Britanie. „Asa cum (…) dvs, din obisnuinta, va tineti bijuteriile acasa, nu le tineti la vecini si nici nu platiti chirie ca sa vi le tina vecinii, eu cred ca suntem in situatia in care Romania isi poate permite sa isi tina rezerva de aur in propriul teritoriu, in conditii de siguranta, sa nu mai plateasca chirie pentru asa ceva si BNR sa poata sa utilizeze aceasta rezerva atunci cand este cazul pentru asigurarea unor operatiuni financiare specifice, asa cu face si cu rezerva valutara”, a conchis Serban Nicolae.

193 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger