AcasăNewsNici Tariceanu nu mai crede in Dragnea

Nici Tariceanu nu mai crede in Dragnea

Povestea de iubire dintre Calin Popescu Tariceanu si Liviu Dragnea e fumata, gata, intre cei doi s-a produs deja o separatie in fapt! Urmeaza doar pronuntarea divortului, cel mai probabil imediat dupa, daca nu chiar inainte de europarlamentare. Alegeri la care ALDE va merge separat, ce-i aia lista comuna, nimic, adio si n-am cuvinte, zice liderul aliantei liberal-democrate, intre noi fie vorba o constructie politica de tip struto-camila!

Politician versat, Tariceanu n-a ales intamplator momentul in care sa faca anuntul rupturii de PSD. Un partener de coalitie in adevaratul sens al cuvantului ar fi asteptat ca Dragnea sa se trezeasca din KO-ul incasat de la Bruxelles (votul pro-Kovesi din Comisia LIBE) si abia apoi si-ar fi prezentat „ambasadorii” pentru viitoarele alegeri. Ei, da, poate ca astfel ar fi procedat un partener, dar nu si unul ca Tariceanu, a carui siretenie si capacitate de a specula ii preced renumele.

CPT a vazut ca social-democratii de Teleorman nu pot inflluenta votul Occidentului, asa ca si-a facut propriile calcule, luand decizia cea mai buna (din punct de vedere politic). Iata ca, in an electoral, nici macar Tariceanu nu mai crede in Liviu Dragnea si se delimiteaza putin cate putin de „aliatul” sau.

Liviu, intre a fi si a nu mai fi

Cand ramai singur, inseamna ca ai o problema si trebuie sa iti revizuiesti atitudinea, discursul si comportamentul. Pentru Liviu Dragnea, acesta este momentul zero al existentei sale politice – a fi in continuare lider sau a nu mai fi deloc! Partidul Social-Democrat are fundatia corodata de numeroasele scandaluri din interior, dusmanii straini lovesc din toate partile, disperati sa puna din noi ghearele pe Romania, iar hienele din tara stau la panda si musca pe la spate de fiecare data cand pune la cale cate o diversiune.

In fata unei asemenea realitati, un adevarat comandant trebuie sa isi asume rolul de conducator si are obligatia sa garanteze ca va duce corabia in port, la destinatie. Dragnea ori dovedeste ca poseda aceasta capacitate, ori face un pas in spate si lasa locul unui coleg capabil sa duca mai departe programul de guvernare care a garantat PSD-ului victoria zdrobitoare in alegerile din 2016.

Ce lista comuna?

Tariceanu simte miros de esec cand trece pe langa Dragnea si de aceea s-a grabit cu anuntul candidatilor ALDE la europarlamentare. Nu-l mai intereseaza nicio lista comuna, da de inteles ca n-are timp sa mai astepte dupa partenerii social-democrati, plus ca si-a facut deja calculele electorale si parca il imbie tentatia succesului. „Gata, s-a batut in cuie lista ALDE. Nu se mai pune de lista comuna cu PSD. Noi suntem un partid mai mic. Putem sa avansam si mai repede, asa ca am hotarat sa incepem campania cat mai devreme. In momentul de fata, suntem cotati in sondaje undeva la 12-13% si cred ca acesta este un indicator bun pentru ceea ce urmeaza. Obiectivul nostru este sa trimitem in Parlamentul European cinci romani competenti si experimentati”.

Printre competentii pentru care Tariceanu garanteaza regasim si cate un Daniel Barbu, Ovidiu Silaghi, Varujan Vosganian, Andrei Gerea, Eusebiu Pistru sau Tim Ionescu. Numai unul si unul!

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
1.577 afisari

7 COMENTARII

  1. Tericeanu are numa unu si unu rebuturi politice-Gerea care ii zicea lui Iancu de la PSD(cind acesta vroia redevente mai mari pt. ROMANIA, ca e spion rus!?).Vosganian care vine de la falitu’ UFD, in care vroia sa privatizeze tot in Romania,Daniel Barbu si Szilaghi alte doua petarde politice. Ce sa mai Dragnea e terminat…PSDu’ care a marit salariul minim de vreo 2 ori (dar si a introdus pensii speciale nesimtite-la fel ca cei ce le-au creat!),plus crestere economica,dar spitale regionale-nema! Au si ei multe nerealizari-plus legile justitiei.Inca zac oameni nevinovati in puscarii..Bagati de DNA fara probe ,si pe baza de protocoale.

  2. IN SFARSIT ! Pana si Boanchis a inceput sa dreaga busuiocul si sa inghita-n sec , minciunile pentru prostime ca negrul e alb nu mai tin . Jurnalistii de la ” National ”schimba foaia si registrul tactic , purceaua e moarta-n cotet si cu dosu-n usa . Sobolanii parasesc sandramaua , Tariceanu a simtit miros de cadavru , CADEREA E IMINENTA ,se cauta variante de rezerva si un nou Malutan . Urmeaza DECONTUL ! Si ce decont …!!!

  3. @ Comentatorii afirmă că, pe la parlament ar fi ,”unele acțiuni de deratizare” ?

  4. Pezdeleul in nici 4 ani a pierdut cam jumate de electori timp ce plavanul a suit la stele✨ 41% greu sa – l prinzi greu sa recuperezi la Euro. Nu am raspuns dar sigur rodarea si erodarea nu sunt raspunsuri.

  5. Bai nea asta cu necredință lui tariceanu, niciodata nu a fost vorba de liste comune la europarlamentare, s-a discut ceva de un catindat comun la prezidențiale dar mai mult ati combătut voi ziaristii decat aia in alinta de guvernare. Iar vorbele lui tariceanu, dupa cum spui tu, alea cu ” gata ” si ” bătutul in cuie ” sunt Invenții d-ale tale, d-alea deontologice. Bati câmpii …

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger