AcasăNewsNevasta ministrului Chitoiu, in „Caracatita asigurarilor”

Nevasta ministrului Chitoiu, in „Caracatita asigurarilor”

Comisia pentru Supravegherea Asigurarilor, al carei presedinte a fost revocat din functie in urma cu doua zile, dupa dezvaluirile facute de „National”, este un paradis al afacerilor personale care se imbina armonios cu functiile platite regeste.

Daniel Chitoiu

Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Daniel Chitoiu, are o declaratie de avere pe cat de sincera, pe atat de suspecta.

Daniel Chitoiu si nevasta lui fac bani de pe urma unor companii de asigurari, in timp ce sotia ministrului este director la CSA

In documentele oficiale care se afla pe site-ul Guvernului, ministrul Chitoiu marturiseste ca este actionar fondator al Companiei de Asigurare-Reasigurare Exim Romania SA (sau CARE – ROM SA) si ca sotia sa detine actiuni la companiile BCR Asigurari SA si BCR Asset Management SA.

Sotia ministrului castiga lunar 4.200 de euro

Numai ca Laura Chitoiu, consoarta ministrului, nu este doar o simpla actionara a unor firme care produc milioane de euro din asigurari, ci este si sefa la CSA.

Adica institutia care controleaza totul in acest domeniu, care verifica activitatea companiilor, ofera facilitati si aplica sanctiuni.

CSA a salvat firma la care este actionara

Interesant este faptul ca Laura Chitoiu a fost numita director in cadrul CSA dupa ce sotul ei a fost ales deputat PNL de Giurgiu,  in 2008. Dar si mai interesant e ca CSA, institutie la care nevasta ministrului detine o functie de conducere, a aprobat la inceputul acestui an fuziunea dintre Omniasig VIG si  BCR Asigurari, la care Laura Chitoiu detine actiuni.  In urma acestei manevre, compania nou formata, Omniasig, a devenit liderul pietei de asigurari din Romania. De compania Omniasig este legat si numele fostului sef al CSA, Constantin Buzoianu, care a fost angajat acolo timp de opt ani, in functia de consilier al directorului general Constantin Toma (acesta din urma a plecat de la carma companiei anul trecut, dupa ce „National” a dat in vileag combinatiile pe care le facea pe banii austriecilor de la Vienna Insurance Group– n.r.).

Platita cu 4.200 de euro pe luna

Si totusi, nevasta ministrului Economiei nu traieste doar din banii firmelor la care detine actiuni. Conform aceleiasi declaratii de avere semnata de Daniel Chitoiu, sotia lui incaseaza anual 226.616 lei. Adica un venit lunar de 4.200 de euro, intr-o tara in care unii pensionari primesc mai putin de 100 de euro. O fi mult, o fi putin?! Doar Chitoiu stie… Cert este ca ministrul si nevasta lui care se afla in conflict de interese, pe ici, pe colo, prin locurile esentiale, au facut credit pentru casa si au preferat sa depuna banii agonisiti in 12 conturi bancare, cel mai „gras” fiind unul de 111.700 de lei.

author avatar
Narcis Voica
2.622 afisari

2 COMENTARII

  1. declaratia de avere a lui Balta nu ati vazut-o ??????????
    distrusilor!!!!!!!!!!!!!!
    Normal este articolul comandat de el pentru ca si in declaratia lui de avere scrie ca este actionar la sc.CARE sa.
    Cit de corecti sunteti ?

  2. Si nu este singura nevasta de parlamentar angajata la CSA, pe functie de conducere ( director etc.); daca tot ati inceput aceste dezvaluiri ar trebui sa mergeti pana la capat si sa scoateti toata mizeria la suprafata. Ultima a fost angajata de Buzoianu chiar dupa audierea din Parlament; poate faceti referire si la o anumita d-na Iliescu, sotia senatorului Iliescu … si alte nume sonore.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger