AcasăNewsNevasta afaceristului Costin Cretu a intrat la apa pentru 5.000 de euro...

Nevasta afaceristului Costin Cretu a intrat la apa pentru 5.000 de euro

Sotia unui influent om de afaceri din Tg. Jiu este acuzata de procurorii anticoruptie de complicitate la trafic de influenta, pentru ca a ajutat o evazionista sa dea spaga unui grefier.

Fostul jurnalist Costin Cretu a jonglat cu actiunile Uzinei de Reparatii Targu Jiu si si-a ajutat un prieten sa puna mana pe 15.000 mp

Domnica Daniela Cretu, nevasta controversatului afacerist Costin Cretu, care detine si publicatia „Gorj Domino” din Targu  Jiu, ar putea infunda puscaria fiindca a inlesnit o dare de mita.

Avocata Domnica Cretu a fost trimisa in judecata alaturi de afacerista penala si de grefierul spagar

Mai exact, avocata Domnica Daniela Cretu este acuzata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie ca a intermediat o intalnire intre Anca Constanta Buluz – afacerista acuzata ca a tepuit o banca cu 1,2 milioane de euro – si grefierul Ion Victor Toader, de la Curtea de Apel Craiova. Acesta era specializat in falsificarea si sustragerea documentelor anexate la dosarele aflate pe rol si, in schimbul „serviciilor” prestate, a incasat de la mai multe persoane aproape 30.000 de euro. Din aceasta suma, 5.000 de euro proveneau de la Anca Buluz.

Asociata cu fostul sef SRI

Sotul avocatei Cretu a fost implicat in mai multe scandaluri, de-a lungul timpului. Fost jurnalist, el a cumparat 30% din actiunile Uzinei de Reparatii Targu Jiu si le-a vandut la scurt timp lui Constantin Filip, un om de afaceri de etnie roma care a avut mai multe contracte cu uzina. De asemenea, numele lui Cretu a aparut si intr-o licitatie etichetata drept dubioasa, pe care Primaria Tg.  Jiu o organizase pentru a valorifica un teren de 15.000 mp. Totusi, nu doar Costin Cretu a facut afaceri in orasul lui Brancusi, ci si  nevasta lui, Domnica. Numele ei aparea printre actionarii firmei  Signovice SRL, condusa de fostul sef SRI Gorj, Ion Faget, societate de paza care a castigat o licitatie la Complexul Energetic Turceni SA.

author avatar
Narcis Voica
2.681 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger