AcasăNewsNesimtirea criminala a CNADNR omoara soferii pe capete

Nesimtirea criminala a CNADNR omoara soferii pe capete

A2 a ajuns „autostrada morţii“

Avalansa de accidente de pe A2 din ultima vreme a readus in ochii romanilor nivelul nesimtirii care troneaza la CNADR de ani buni. Si pe bani grei supti pe nimic de la bugetul statului. Adica de la fiecare dintre noi.

A2 a ajuns „autostrada morţii“

A2 este autostrada cu cele mai multe accidente rutiere din Romania. O buna parte dintre acestea se petrec in sezonul friguros, unde poleiul mai intai, apoi zapada si viscolul fac legea nederanjate de colosul numit degeaba CNADNR. Care, pana la urma, ajungem sa ne intrebam la ce este bun si de ce aici se iau banii cu lopata, de parca ar fi vorba despre Departamentul de Stat al SUA.

Vinovatii sunt fie vremea, fie soferii

Sa luam, spre exemplu, cel mai recent accident. El s-a petrecut din cauza poleiului, sau daca nu, de o pojghita de ceva foarte alunecos, specific dupa o noapte cu grade sub zero. Dar, ce sa vezi, INMH-ul nu i-a anuntat pe cei de la CNADNR ca se poate forma polei. Ca ei credeau ca infloresc ciresii, nu ca asteptam iarna romaneasca. Asta a fost prima scuza a CNADNR. Stupida, avea sa se afle ulterior. Deci, din gura, vinovati au fost vremea si nemernicii de meteorologi care nu le-au lipit post-it-uri pe frunte cu sintagma ce face furori printre iubitorii de seriale: „Winter is coming!”. Dar, ce sa vezi, de fapt, CNADNR nu avea nici macar semnat vreun contract cu vreo societate care sa arunce cu ceva peste poleiul format in zori de zi. Ce mai, i-a surprins, ca intotdeauna, parsiva de vreme rece.

Autostrada vantului

Desigur, nu putem sa nu o spunem pe aia dreapta, cum ca sunt si soferi pentru care „adaptarea la conditiile de trafic” se rezolva cu apasatul pedalei de viteza la blana. Bine, dar cu ceilalti, cei mai multi, cum ramane? CNADNR are mereu mainile curate? Atunci, cu ce se ocupa domnii astia care isi cos, an de an, noi si noi saltele indesate cu bancnote de 500? Toata populatia Romaniei stie ca majoritatea drumurilor noastre sunt expuse direct vantului, iar A2 parca mai abitir decat toate. Vant plus frig, de multe ori face egal cu gheta sau poleiul. Iar pe unele portiuni, din noiembrie pana-n martie, nici nu se pune problema sa pipai asfaltul cu pneurile, fara sa stea pojghita alunecoasa intre ele. Daca vii de pe partea cu drum uscat cu 70 la ora si intri pe polei cu aceeasi viteza (unde mai pui vreo pala de vant), accidentul e garantat. La ce e buna mentenanta autostrazilor (cu banii de pe vignete cu tot) daca nu sa faca drumurile practicabile? Daca nu pot cand e vorba de polei, la troiene trebuie sa-i chemam pe locuitorii din Alaska, sa ne ajute sa-nblanzim cerbii lopatari, ca sa facem Bucuresti-Constanta, si retur, vii si nevatamati.

author avatar
Catalin Dumitrescu
2.160 afisari

3 COMENTARII

  1. Nu numai drumurile ci permisele care se iau numai pe sgaga sunt factori ce conduc la astfel de accidente. Deci la baza tuturor relelor e un singur vinovat – CORUPTIA.

  2. sunt singurii, care vedeti lucruriile adevarat.

    ce facem???????????????, ca este de groaza, ce-i cu instiutia asta, care inghite la banide te sperii,
    salarul nu se ia dupa munca???
    la noi , ca la nimeni–prin demascariile voastre , se mai estompeaza ceva din hotie, dar in rest tot nimic.
    poate sunt depasita, dar ma socheaza, ce se intimpla la noi in tara.

    nu as fii crezut nicodata , ca ajungem –tara de hoti.mare diferenta intre salarii-si maximul pe economie, de ce??

    de se adminte sa aiba trei -paru servicii–cum le acopera in 24 de ore?

    etc si etc multumesc pentru toate articolele de la voi-
    drepte si foarte adevarate.

    oare pana cand mai dureaza hotia asta??

  3. Doreşti să găseşti soluţii la problemele altor persoane?
    Îţi place să socializezi, să vorbeşti cu oamenii, dar şi să îi asculţi?
    Eşti satisfăcut când oamenii îţi urmează sfaturile?
    Ca lider şi mentor, îi poţi învăţa pe alţii să atingă succesul!
    Vei avea şansa să îţi construieşti o carieră internaţională, extinzându-ţi reţeaua dincolo de graniţele ţării, iar reţeaua ta poate creşte organic, de una singură!
    Pentru detalii; 0753189919 email:calivitagliga@gmail.com
    Sau pe sit http://www.calivitagliga.ro

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger