AcasăNewsNerentabil, Beltley primeste un ultimatum de la Volkswagen

Nerentabil, Beltley primeste un ultimatum de la Volkswagen

Noile Bentley sunt superbe dar trebuie sa se vanda mai bine, spun Hans Michel Piech (s) si Wolfgang Porsche, greii de la VW

Constructorul britanic Bentley, integrat in grupul Volkswagen din 1998, a pierdut 137 milioane de euro in primele noua luni ale lui 2018, fata de un rezultat pozitiv in 2017, in aceeasi perioada. Proprietarii istorici ai VW au sarit ca arsi.

Noile Bentley sunt superbe dar trebuie sa se vanda mai bine spun Hans Michel Piech s si Wolfgang Porsche greii de la VW

Bentley a avut probleme cu timpul de a se adapta la noul ciclu de omologare WLTP ((Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure , un standart international pentru testarea vehiculelor din aceasta categorie) si a constatat diminuarea vanzarilor. Suficient pentru familiile Piech si Porsche, principalii actionari ai grupului german VW, sa someze Bentley cu un ultimatum, pentru a redeveni durabil profitabil. ”Lucrul important pentru fiecare marca (din grupul VW) este de a genera o marja comerciala rezonabila. Ceea ce nu este cazul la ora actuala la Bentley si noi nu suntem multumiti”, a declarat Wolfgang Porsche. Hans Michel Piech a adaugat: ”Aceasta nu poate dura decat unul sau doi ani”.

Catre un model ieftin?

Reactia proprietarilor istorici ai gigantului Volkswagen pare surprinzatoare tinand seama de trecutul grupului VW. Seat, spre exemplu, a inregistrat deficite in perioada 2009-2014, inclusiv. Dar scandalul Dieselgate a izbucnit iar Volkswagen este nevoit sa amortizeze costul sanctiunilor legate de Dieselgate si sa investeasca in noi tehnologii (electrificare, conducere autonoma, inteligenta artificiala…) si in produse noi de tip SUV. Anul trecut, Bentley, Bugatti si Porsche au fost reunite intr-o subdivizie condusa de Porsche. Firma din Zuffenhausen pare ca a gasit formula de a acumula din ce in ce mai multe profituri via largirea ofertei cu modele mai putin exclusive decat numai modele sport. Observatorii apreciaza ca nu va fi de mirare daca Bentley va propune un model de intrare in gama mai ieftin pentru a incerca o redresare financiara.

author avatar
Tudor Borcea
288 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger