Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Nemultumirea DNA fata de aparitia in spatiul public a unor date din “Raportul nefinalizat” al IJ

Nemultumirea DNA fata de aparitia in spatiul public a unor date din “Raportul nefinalizat” al IJ

Autor:

Dupa ce in spatiul public au aparut informatii cu referire la raportul cu concluziile controlului managerial la DNA, facut in vara, reprezentantii institutiei conduse de Laura Kovesi au reactionat, exprimandu-si nemultumirea fata de unele aspecte ce tin de acest pas.

 

dna1 350x232 Nemultumirea DNA fata de aparitia in spatiul public a unor date din Raportul nefinalizat al IJIata cum suna comunicatul DNA-ului, pe care il redam in cele ce urmeaza integral:

“Ca urmare a faptului ca, incepand cu data de 4 octombrie 2017, in spatiul public apar informatii prezentate ca fiind concluzii ale Raportului Inspectiei judiciare privind eficienta manageriala si modul de indeplinire a atributiilor ce decurg din legi si regulamente de catre conducere structurii centrale a Directiei Nationale Anticoruptie, Biroul de Informare si Relatii Publice este abilitat sa transmita urmatoarele:

Directia Nationala Anticoruptie isi exprima dezaprobarea fata de modul in care conducerea Inspectiei Judiciare gestioneaza datele continute intr-un document provizoriu, in conditiile in care acest document nu este unul finalizat si nici nu a fost asumat de vreo institutie.

O prima versiune a Raportului a fost transmisa la data de 26 septembrie 2017, de catre Inspectia Judiciara, Directiei Nationale Anticoruptie, in vederea formularii de obiectiuni. Obiectiunile au fost trimise de catre D.N.A. Inspectiei Judiciare la data de 2 octombrie 2017 pentru a fi luate in considerare la redactarea versiunii finale a Raportului. Numai dupa valorificarea obiectiunilor D.N.A., Raportul avizat si discutat in sedinta Sectiei pentru procurori a C.S.M. dobandeste caracter definitiv si devine public.

Prin prezentarea partiala, trunchiata si scoasa din context a unor date din Raportul nefinalizat al Inspectiei Judiciare, precum si prin publicarea acestor date inainte de sustinerea obiectiunilor si a punctului de vedere de catre D.N.A., se creeaza o imagine falsa asupra rezultatului inspectiei.

Avand in vedere modul defectuos de gestionare a documentului sus mentionat de catre conducerea Inspectiei Judiciare si pentru o informare corecta a opiniei publice, ne rezervam dreptul de a afisa forma integrala continand concluziile privind „managementul procurorului sef al D.N.A. Laura Codruta Kövesi” si managementul celor doi procurori adjuncti ai D.N.A., din cuprinsul Raportului (document provizoriu) care ne-a fost transmis la data de 26 septembrie 2017”.


1 Comentariu la Nemultumirea DNA fata de aparitia in spatiul public a unor date din “Raportul nefinalizat” al IJ

  1. Un A

    O cina inddestulatoarea in sufragerie alimentata direct din Rezerva de Stat … te oblige!


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 24-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!