Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Nemtii vor putea decide de la 16 ani daca doresc sa-si doneze organele

Nemtii vor putea decide de la 16 ani daca doresc sa-si doneze organele

Autor:

Germania ar trebui sa treaca la un sistem de inregistrare a donatorilor de organe bazat pe principiul ”opt-out” sau al consimtamantului prezumat in scopul cresterii numarului de organe disponibile pentru persoanele care au nevoie de transplant, potrivit unui grup de parlamentari care sprijina aceasta noua propunere legislativa.

 

spania detine de peste 24 de ani recordul mondial la donarea de organe 34931 Nemtii vor putea decide de la 16 ani daca doresc sa si doneze organeleGermanii vor putea decide, incepand cu varsta de 16 ani, daca doresc sa isi doneze organele, a precizat luni la Berlin grupul de parlamentari transpartinic. Reglementarile actuale, in care potentialii donatori de organe trebuie sa decida in mod explicit daca doneaza, nu au asigurat o disponibilitate suficienta de organe, a spus ministrul Sanatatii, Jens Spahn, de la Uniunea Crestin-Democrata (CDU). “Circa 2.000 de persoane de pe listele de asteptare mor in fiecare zi”, a subliniat Karl Lauterbach, de la Partidul Social-Democrat din Germania (SPD).
Propunerea legislativa inaintata de acest grup ar presupune ca toti cetatenii sa decida la varsta de 16 ani daca sunt dispusi sa-si doneze organele in cazul in care ar fi declarati in moarte cerebrala. Decizia poate fi schimbata in orice moment. Daca nu exista nicio obiectie, sau nu a fost luata nicio decizie, persoana respectiva trebuie inregistrata ca donator. Ca masura de precautie suplimentara, medicul de caz va trebui sa intrebe rudele apropiate daca stiu de vreo obiectie din partea potentialului donator. Spahn a precizat ca reglementari similare sunt deja in vigoare in 20 dintre cele 28 de state membre ale Uniunii Europene. Modificarea legislativa urmeaza sa fie supusa la vot in cadrul Bundestag.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!