Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Nemtii testeaza autostrazile electrice

Nemtii testeaza autostrazile electrice

Autor:

O autobahn” in care camioanele circula pe un sistem similar celui folosit de troleibuze este noua provocare a Germaniei in dezvoltarea transporturilor ecologice.

 

nemtii Nemtii testeaza autostrazile electrice

Noul sistem pentru camioane hibride diesel-electrice este testat pe o intindere de cinci kilometri intre Frankfurt si Darmstadt. Camioanele au montate pantografe si primesc curent printr-o retea de cabluri electrice sustinute de stalpi montati pe marginea autostrazii. Intre reteaua electrica si camioane va exista un schimb de energie in ambele sensuri, vehiculele vor trimite in retea energia produsa in timpul franarii. De obicei 10% din cele aproximativ 135.000 de vehicule ce calatoresc pe aceasta autostrada sunt camioane grele, insa guvernul incurajeaza transportatorii sa foloseasca energia electrica in locul combustibilor fosili. nemti2 Nemtii testeaza autostrazile electriceUn sistem similar a fost lansat in Suedia in 2016, pe o distanta de 2 km a autostrazii E16 in apropiere de orasul Gavle, la nord de Stockholm, au circulat doua camioane diesel-hibrid produse de Scania si adaptate in parteneriat cu Siemens. Ambele tari experimenteaza rentabilitatea extinderii acestui tip de transport. Suedia este una dintre cele cateva tari europene, printre care se numara Norvegia si Olanda care si-au propus ca majoritatea vehiculelor care ruleaza pe strazile lor sa ajunga la un nivel de emisii zero pana in 2030.


3 comentarii to Nemtii testeaza autostrazile electrice

  1. Anonymous

    Abia așteptăm să ne facem selfie-urile pe camioanele astea !

  2. Nu se mai muta ambasada

    Interesanta dar improprie sau imposibila in depasiri. Cand cercetatorii or sa gaseasca baterii puternice se poate vb de o razmerita auto. Ma gandeam la ceva mai inteligent.Sa ne imaginam o autostrada brazdata cu moduli electromagnetici. O masina aflata peste un astfel de modul va primi cantitatea de energie necesara sa ajunga la urmatorul modul. Ca la magneti cand le schimbi polul masina va circula eco cu ce viteza vrea soferul.

  3. Nu se mai muta ambasada

    Sa ne imaginam o astfel de autostrada peste 1000 de ani pe DN1.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!