AcasăNewsUPDATE "Negustorul mortii", condamnat: Traficantul de arme Viktor Bout, 25 de ani...

UPDATE „Negustorul mortii”, condamnat: Traficantul de arme Viktor Bout, 25 de ani de inchisoare

(foto: realitatea.net)

UPDATE. Rusia „considera verdictul tribunalului american care l-a condamnat pe Viktor Bout la 25 de ani de inchisoare nefondat si partinitor”, afirma ministerul intr-un comunicat, adaugand ca „Ministerul (rus de Externe) va depune toate eforturile necesare in vederea obtinerii revenirii lui Viktor Bout in patria sa”, transmite AFP.

Rusul Viktor Bout a fost condamnat joi de judecatorii din New York la 25 de ani de inchisoare. Traficantul cunoscut drept „negustorul mortii” fusese gasit vinovat in noiembrie anul trecut de vanzare ilegala de arme catre trupe de gherila columbiene.

(foto: realitatea.net)

Viktor Bout (45 de ani), cunoscut si ca „negustorul mortii”, a fost judecat la New York, dupa ce a fost extradat din Thailanda. Acesta a ajuns in fata intantei pentru ca a incercat sa vanda, in 2008, mai multe pusti si rachete unor agenti secreti americani care lucrau sub acoperire.

Bout a fost arestat dupa ce a acceptat sa vanda armament agentilor secreti, falsi membri ai gherilei Fortelor Armate Revolutionare din Columbia (FARC). Acestia i-au spus „negustorului mortii” ca vor sa foloseasca armele pentru a dobori elicoptere americane ce ajuta armata columbiana in lupta impotriva gruparii.

Viktor Bout, fost ofiter in fortele aeriene sovietice, este considerat de catre SUA drept unul dintre cei mai mari traficanti de arme din intreaga lume. Viata lui Bout a devenit subiect de film – rolul sau fiind interpretat de Nicolas Cage, in pelicula „Lord of War” din 2005.

[youtube]No-vpdRacGU[/youtube]

168 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger