AcasăNewsNegocierile privind Oltchim, intrerupte de Dan Diaconescu

Negocierile privind Oltchim, intrerupte de Dan Diaconescu

Castigatorul licitatiei privind privatizarea Oltchim, Dan Diaconescu, a parasit negocierile pe care le purta cu Victor Ponta, acuzand Guvernul de ostilitate.

Negocierile de la Ministerul Economiei dintre Dan Diaconescu, ministrul Daniel Chitoiu si primul ministru pe tema privatizarii Oltchim au fost intrerupte luni dupa ce castigatorul licitatiei a parasit sala de discutii. Motivul invocat de Dan Diaconescu il reprezinta faptul ca „vanzatorul Oltchim este unul ostil si impotriva celui care a castigat licitatia”.

„Am iesit din mijlocul negocierilor. Am incercat ca de obicei si astazi sa negociem cu guvernul, felul in care vom putea plati salariile in avans. Am cerut sa discutam despre ceea ce Oltchim are nevoie, despre Arpechim, CRR, Tarom. Nu s-au intamplat nimic din toate astea. Ne-am dat seama ca vanzatorul nostru este unul olstil si total impotriva celui care a castigat licitatia”, a declarat Dan Diaconescu, citat de b1.ro.

Liderul PP-DD sustine ca doreste sa faca platile pentru Oltchim insa Guvernul se opune, nerespectand clauzele contractului.

„I-am cerut lui Vulpescu, OPSPI si Guvernului sa primeasca presa la negocieri, sa transmiteti tot ce se intampla acolo, batjocura la adresa cetatenilor, cum incearca sa ne traga pe sfoara. Ne cer banii in avans fara sa ne asume niciun fel de garantie din contract. Tot ce am incercat sa negociem de o saptamana, guvenantii ne-au venit cu noi teme care nu au nicio legatura. E un siretlic pe care il fac de regula escrocii, dar nu am crezut ca ei se vor deda la asa ceva. Asteptam sa ne dea o solutie legala de a acorda salariile angajtilor de la Oltchim. Noi vrem sa le dam banii, dar ei nu vor”, a mai spus Dan Diaconescu.

author avatar
Ionut Zgimbau
502 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger