AcasăNewsNegocieri esuate Guvern-sindicate pe tema transferului contributiilor sociale

Negocieri esuate Guvern-sindicate pe tema transferului contributiilor sociale

Sindicalistii au fost si in prima parte a zilei de vineri, la Guvern, si tot pentru a discuta cu oficialii Executivului pe tema eventualitatii transferarii platii contributiilor sociale de la angajator la angajat, aspect care i-a facut sa iasa in strada, la mijlocul acestei saptamani.

Liderii de sindicat Hossu si Costin (foto: Infobrasov.net)

Doar ca discutiile nu au fost in masura sa ii multumeasca. „Asa-numitele facilitati fiscale care zic ca sunt facute pentru salariat este o imagine falsa. Sunt facute pur si simplu pentru angajatori si in special pentru bugetul de stat, care sa ia mai multi bani de la salariatii cu nivele mici de salarizare”, a sustinut Bogdan Hossu, liderul Cartel Alfa, dupa negocierile de vineri, de la Palatul Victoria.

La randul sau, liderul Blocului National Sindical a pus accent pe faptul ca nu s-a ajuns un acord cu reprezentantii Executivului pe acest subiect. „Nu mi-a dat nici premierul, nici ceilalti membri ai Guvernului la intalnirea de astazi vreun semnal ca ar intentiona sa abandoneze de la acest punct din programul de guvernare (…) joi vom decide actiunile de protest pe care BNS le va face (…) depinde, repet, doar de pozitia Guvernului”, a explicat Dumitru Costin, dupa intrevederea cu Mihai Tudose si reprezentanti ai Cabinetului pe care il conduce.

author avatar
Cristina Stefan
153 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger