AcasăNewsNea Lazare, matale cu ce te ocupi?

Nea Lazare, matale cu ce te ocupi?

In urma cu vreo doi ani si ceva, „Romania Curata” spunea despre Augustin Lazar ca e ca apa sfintita. Ca agheasma. Nu face nici rau, nici bine. Acum, ca sa fiu cinstit, eu nu prea stiu de ce trebuie sa am incredere in apa sfintita. Mi-am dat cu ea pe frunte ca sa ma apere de rele, leac de la bunica-mea, si in ziua aia m-am ales cu amenda pentru ca am traversat pe langa zebra, pe o strada aproape pustie. Am turnat-o in ghiveci si mi s-au uscat ardeii iuti. O mandrete de ardei. In 2014, mi-am udat manile, mi-am dat cu ea pe fata si pe tricou, iar seara am vazut cum a castigat Iohannis alegerile.

Cam asa stau lucrurile si cu agheasma Lazar. Tovarasul Lazar. Taica Lazar. Nea Lazar, pentru ca nu suntem atat de intimi incat sa-i pot spune „Domnule”. Cu „D”. Deocamdata.

Ratacit printre cuvinte

Ciclic, Nea Lazar, precum cucul lui Basescu, iese la rampa cu cate o declaratie care uimeste. Nu prin faptul ca ar face cine stie ce dezvaluiri despre vreun caz formidabil pitit prin sertarele Parchetului General. Ah, am uitat sa va spun ca Nea Lazar este procuror general acolo. Adica al mai tare procuror din judet si din tara. Sau primul procuror al Romaniei. Nu s-a observat pana acum? Chestiune de nenoroc, marketingul e de vina. Deci, Nea Lazar uimeste omenirea cand deschide gura. Ori nu spune nimic, ori nu spune nimic. Sau, cand e sa-si rupa de la inima cateva vorbe, o face atat de frust incat te intrebi daca e sigur ca stie ce a vrut sa spuna sau s-a ratacit pe drum, printre cuvinte. Sa ma ierte raposatul si familia, dar imi aduc aminte de moartea suspecta a lui Dan Condrea, la care ajunsesem sa ma umfle rasul ori de cate ori Nea Lazar vorbea desprea ea. Nu mai stiai daca era un diagnostic prestabilit de niste unii care banuiau ca va ramane fara puls sau un dosar in care mortul nu avea motive sa se infiga cu masina in pom.

Politica Ministerului Public

Acum, Nea Lazar iese din nou la rampa si ne povesteste cum trebuie sa fie viitorul sef al DNA. Sustine el ca e obligatoriu sa fie un bun profesionist si un om care sa tina cont de politica Ministerului Public. Eu cred, insa, ca nu poate explica de ce nu s-a continut cont de asta pana acum. L-a auzit cineva pe Nea Lazar scotand pe gura vorbe din astea, pe vremea cand Codruta Kovesi facea si dregea din fotoliul de procuror general? Ce sa inteleaga lumea? Ca aia a fost politica Ministerului Public? Denuntul cacacios, catusele, spectacolul televizat, intimidarea natiunii, triumful procurorului DNA asupra nevinovatului, asupra familiei si tratamentul de inmuiere la bulau? Hai, poate exagerez eu, dar nu-mi aduc aminte ca Nea Lazar sa fi iesit la declaratii si s-o atentioneze public, moral sau fatal pe Codruta Kovesi ca a sarit calul si face de ras politica Ministerului Public.

Impresia artistica asupra procurorilor

Iote minune, cetatene! „Trebuie sa fie un bun profesionist si sa aiba un proiect cat mai apropiat de cel Ministerului Public de a promova actul de urmarire penala ca un act de foarte buna calitate”. Zdrobitor! Nimeni nu stie nici la ce politica si nici la ce proiect face trimitere Nea Lazar. Cam cu ce se mananca vorbaria asta sablonarda am vazut la Onea, la „Portocala”, la Uncheselu si la Florentina Mirica. Chiar, apropo de ultima, de ce n-o fi iesit Nea Lazar sa bata moneda pe activitatea ei? Nu de alta, dar tocmai vrea sa ajunga sef la DNA. De ce nu spune nimic despre compromiterea a doua servicii de informatii in dosarele facute de ea? De rechizitorii pe care si un ageamiu le-ar fi intocmit mai bine? De ce ingroapa sub tacere cum a ajuns ea sa fie sefa sectiei care cerceta magistratii? Si cum, cand era cercetata, aparea si Codruta Kovesi in sala pentru impresie artistica asupra celorlalti procurori?

Ce e mult strica

Nea Lazar, uite, ma intreb si eu ca tot nestiutorul. Matale ce faci prin Parchetul General? Te gandesti la cat de norocos ai fost cand Raluca Pruna te-a propus pentru functia asta? Si asta iti ia mult timp? Treaba matale, dar sa stii ca eu, despre doamna asta, am o parere care oscileaza intre „execrabila” si „terminati, bai, cu aranjamentele astea din spatele tejghelei”. Ce altceva mai faci, Nea Lazare? Mai tragi sfori si faci aranjamente pentru Codruta Kovesi, am vazut, si mai iesi la declaratii despre care eu cred ca le faci ca sa te bagi in seama. Sau sa te bage lumea in seama ca existi. O fi de ajuns? Eu ma gandesc sa faci matale un proiect prin care Parchetul sa-si schimbe numele in Aghiasmatar. Te sustin si lansez si petitie. Vine omul acolo, isi uda fruntea, mai trage o matanie sau o cruce si, daca e sa scape, scapa. Iar daca nu, inseamna ca agheasma era expirata.

author avatar
Valentin Boeru
3.242 afisari

3 COMENTARII

  1. In afara de vopsitul parului,ca asa fac cocotele masculine-vezi Organul pnl,nu mai face decat politica iohanista,sorosista,usrista si hashishtagista.

  2. Pentur cat timp a fost propus taica Lazar,sef la PG? Pentru toata viata ca Isarescu?

  3. acum , ca amesteci lucrurile sfinte cu politica nu faci decit sa te referi la ceva care lumea crestina ar putea sa te compare cu ministrul daea, LASA Aghiasma sa o foloseasca nEajutoratii_ voi nu plingeti ca nu va ajuta> lA INTREBAREA;;ce faci nea lazare??//O PRIMESTI RASPUNSURI MULTE DE LA MULTI CARE ABIA ASTEAPTA UN TITLU IN CARE SE pot DESCATUSA IMPROSCIND CU NOROI PESTE MASURA NUMELE d_lui procuror > asa ceva astepti?///citeste citeva comentariii si scrie :::iti plac??????

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger