AcasăNewsNe imprumutam cu 600 de euro pe secunda

Ne imprumutam cu 600 de euro pe secunda

Desi Romania ar putea beneficia de fonduri europene pentru investitii, tara noastra continua sa  ia bani cu dobanzi piperate de pe pietele externe.

Catalin Ivan sustine ca Romania se afunda in datorii

De la inceputul lui 2011 si pana in prezent Romania s-a imprumutat cu 7 miliarde de euro, datoria publica ajungand astfel undeva la 97 de miliarde de euro, sustine europarlamentarul PSD Catalin Ivan.  Practic, dupa calculele social-democratului, tara noastra imprumuta 600 de euro pe secunda, in conditiile in care avem la dispozitie fonduri europene pentru investitii, dar care nu sunt accesate.

“In timp ce Romania se indatoreaza tot mai mult, cu consecinte directe asupra mediului social, prin taieri salariale si disponibilizari, Comisia Europeana atrage atentia Guvernului ca gradul de absorbtie al fondurilor europene, destinate investitiilor, este de numai 3%”, a mai precizat europarlamentarul. Totodata, Catalin Ivan a criticat modul in care sunt gestionati si alocati banii publici, aratand ca se taie bani de la Sanatate, Educatie sau Interne pentru a fi “redirectionati politic”.

author avatar
Victor Paun
101 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger