AcasăNewsNe-am tras singuri Romania de sub picioare

Ne-am tras singuri Romania de sub picioare

Un lucru este foarte clar: vacanta la Napoli face parte din proiectul „Romania educata”

Ne apuca brusc patriotismul cand buna parte a lumii civilizate se uita chioras la noi sau da cu tara de toti peretii. Ne trateaza, unii cu dispret, altii cu intelegerea pe care i-o acorzi unui tulburat mintal, de teama sa nu se enerveze. Am ramas mofluzi in mijlocul drumului si cumparam la preturi de trei, cinci sau opt ori mai mari ceea ce produceam singuri si am vandut altora. Acum, doar ne laudam ca am avut siderurgie, industrie chimica sau constructoare de masini, textile si covoare, industrie de subansamble sau electronica. Din toate, si lista nu se rezuma doar la astea, am ramas cu nimic.

Un lucru este foarte clar vacanta la Napoli face parte din proiectul Romania educata

Am vandut tot, am privatizat fara cap, ne-am lacomit la pretul subevaluat al muncii noastre si, de pus la loc, nu am mai pus nimic. Nu mai aveam nici cum, nici cu cine. Orasele monoindustriale au ajuns colonii de someri, iar lumea si-a cautat scaparea pe alte meleaguri. Nu cred sa mai existe cineva care sa-si traga cu atata talent tara de sub picioare.

De unde mai mult respect?

Pentru tot jaful petrecut in Romania ultimilor 28 de ani nu exista vinovati. Nici macar unul singur. Faptele, ori sau sau prescris ori nu mai sunt prevazute de legea penala. 28 de ani in care SRI a dormit linistit, fara a avea temeri ca, in scurt timp, vom ajunge sa nu avem dupa ce bea apa. In 28 de ani, niciun procuror nu a avut curiozitatea sa cerceteze, bunaoara, cum s-a facut privatizarea ARO Campulung sau cum s-a „topit” Idustria Sarmei Campia Turzii din economia romaneasca. In 28 de ani, peste 1.250 de intreprinderi au disparut de parca nici nu ar fi existat.

Din moment ce prejudiciul este zero ce treaba are el cu Flota

Si nu e vorba de fabrici de dopuri sau ateliere manuale de confectionat papuci din cauciuc. Unele aveau peste 10.000 de angajati, iar cele mai mici macar 1.000. De saracirea lor fortata iar nu se face nimeni vinovat. La cat suntem de nepricopsiti, de ce ne-ar trata altii cu mai mult respect?

Ba pe-a ma-tii!

Acum, fostul presedinte Traian Basescu si ex-premierul Adrian Nastase dezgroapa securea razboiului si isi aduc cele mai grave acuzatii. Niciunul nu spune da, domnule, aici am gresit sau aici ai dreptate. Fiecare adopta o strategie ieftina si gretoasa, „io, ma, da’ de tine de ce nu zici?”, incercand ba sa-si stearga urmele, ba sa expedieze subiectul in derizoriu. Privatizarea combinatului ala s-a facut la interventia premierului britanic Tony Blair, zice Basescu, cand prim-ministru erai tu, Adrian Nastase, dar si ALRO Slatina a fost nenorocita pe vremea ta, Basescule, raspunde celalalt. Ai stat cu bancherii la masa si ai negociat vanzarea bancilor, Nastase, ai vandut OMV Petrom, spune Basescu. Aha, dar cu angajamentul tau din partea guvernului Radu Vasile, la privatizarea celor 63 de mari societati romanesti,  cum ramane, nu cedeaza nici Nastase? De ce nu spui cum a fost cu Bechtel, Nastase, sare la cap Basescu? Da’ de ce nu spui tu cum a fost cu Faur SA, cu Romvag, cu Antibiotice Iasi sau cu Timpuri Noi Bucuresti, vine Nastase cu replica? Norocul lor ca infractiunea de „ba pe-a ma-tii” nu e prevazuta in Codul penal. Si nici fapta de a ne trage singuri tara de sub picioare.

S-a saturat de Romania

Nu e singurul loc in care excelam. Un site specializat in problemele justitiei publica o stire care te loveste in moalele capului. In dosarul Anei Maria Patru, fosta sefa a Autoritatii Electorale Permanente, procurorul Onea de la DNA Ploiesti a trimis-o pe aceasta in judecata pe baza unor interceptari care, in realitate, sunt inregistrari ale convorbirilor dintre doi soferi de tir. N-au nicio legatura cu dosarul, dar nici Onea nu avea altceva la indemana, asa ca a pus ce a gasit. Este genul de justitie pe care o apara Kovesi, Augustin Lazar si Klaus Iohannis.

Bechtel Daca nu exista contractul ce ar putea sa si mai aminteasca

In schimb, afara, Tudorel Toader este prezentat ca dusmanul statului de drept, pe care-l loveste la suprematia legii. Sabin Gherman, exponent al antiromanismului, nu s-a plictisit de manifestul „M-am saturat de Romania”. Acum vrea razboi deschis cu politicienii, sa iasa lumea si sa le asedieze locuintele, ca sa simta si ei ce este razboiul, ca nu merge cu vorba buna si negocierea. Tampenia are cautare in UE, daca e bine impachetata si promovata. Ne ajuta la ceva sau doar e o alta forma de a ne trage tara de sub picioare?

In anul Centenarului

La referendum, ne-am facut-o cu mana noastra. Si ne-o vom face in continuare, caci deja a inceput propaganda feroce pentru adoptarea parteneriatului civil, varianta de fuga pentru casatoriile intre persoanele de acelasi sex. Adoptiile de copii de catre cuplurile astea va urma in scurt timp, caci cine a gandit lucrurile nu le lasa neterminate la jumatate. Mergem mai departe. 40% din suprafata arabila a tarii are alti proprietari decat cei romani. Acum, ne miram cum de a fost posibil asa ceva? A fost, pentru ca noi am dat legile care sa permita asta. Si, ca tacamul sa fie complet, se trezesc intelectuali care semneaza „Declaratia romano-maghiara in anul Centenarului”, prin care cer autonomie culturala si teritoriala pentru maghiari. „In anul Centenarului”, e clar? Ca sa ne invatam minte. Nu ne tragem tara de sub picioare, o calcam pur si simplu. E mai usor asa.

author avatar
Valentin Boeru
3.167 afisari

8 COMENTARII

  1. RMN total al ultimilor 28 de ani. Complex articol. Ne reamintește toată deșertăciunea și minciuna. Noi am crezut în altceva. Am rămas cu pulberea. Tăioase și amare fraze. La fiecare ar putea exista un comentariu. Nu prea ne-ar ajunge timpul…

  2. Cata manipulare in ultimii 29 de ani,mai este si va mai fi,deoarece asa este populatia din Colonie,altfel nu am fi ajuns in halul asta,superficiali,creduli si usor de manevrat.Ultimul exemplu de manipulare a fost cu referendumul pentru o familie naturala,degeaba se afirma ca din cauza politicului ce a produs multa scarba,lehamite in final a fost tot o mare pacaleala si la sfarsit vine mintea romanului de pe urma dar prea tarziu si incep lamentarile ca nu s-a stiut ce urmari vor fi,in zadar.

  3. Greșit.
    Nu ne-am tras singuri preșul.
    Interesele multinaționalelor și cu ajutorul statului profund , au împins căruța la vale .!!
    Noi căutăm vinovații aici , dar ei sunt în bănci.

  4. Nu stiu eu nu pot sa gandesc am nevoie de un analist.Asa odata filtrate datele eu le absorb ca biscuitu in lapte. La ce bun sa gandesti.

  5. 28 de ani în care :
    1. ATI INSELAT POPORUL spunând ca vreţi să îi oferiţi o viaţă mai bună. În fapt aţi vrut o viaţă mai bună doar pentru voi, pentru familiile voastre şi acoliţii voştri.
    2. ATI FURAT MILIARDE DE EURO DIN BUGETUL STATULUI deturnând banii de la buget spre conturile firmelor voastre şi ale acoliţilor voştri.
    3.ATI CAPUSAT VREME DE 24 ani TOATE FIRMELE DE STAT , distrugând întreaga economie de stat.
    4. ATI INCALCAT DREPTURILE OMULUI făcând legi strâmbe ce v-au protejat pe voi, pe interlopi şi pe gangsterii ce vă înconjoară şi prin aceleaşi legi strâmbe aţi înrobit poporul.
    5. ATI PRIVAT POPORUL DE DREPTUL LA O VIATA DECENTA, aţi dus o adevărată politică de genocid împotriva acestui popor prin distrugerea intenţionată a sistemului sanitar, prin privarea de asistenţă medicală, prin încurajarea migraţiei medicilor de valoare, prin lipsa de medicamente, prin desfiinţarea spitalelor.
    6. ATI FURAT DREPTUL LA O BATRANETE DECENTA a pensionarilor ce au muncit o viaţă şi şi-au plătit asigurările în mod corect.
    7. ATI DISTRUS TOATA INDUSTRIA ROMANEASCA aducând ţara intr-o prăpastie, fără şansa de a se mai ridica. Aţi distrus industria chimică, industria constructoare de maşini, industria navală, industria electrotehnică, industria de utilaj minier, industria extractivă, industria alimentara,1256 de inteprinderi terminate.
    8. ATI DISTRUS TOATA AGRICULTURA . România ajungând dintr-un mare exportator, un mare importator.
    9. ATI DISTRUS TOT SISTEMUL DE IRIGATII SI TOATE SERELE renumite ale României.
    10. ATI DISTRUS TOATE LIVEZILE SI FONDUL GENETIC de excepţie al pomiculturii româneşti.
    11. ATI TRANSFORMAT ROMANIA DINTR-UN MARE EXPORTATOR INTR-O SOCIETATE DE CONSUM, într-un importator care nu mai produce mai nimic în ţară şi importă pînă şi cereale, legume şi fructe.
    12. ATI DISTRUS TOATA INDUSTRIA TURISTICA A TARII aducând în ruină toate hotelurile şi staţiunile turistice înfloritoare pina în 1990, cu scopul de a va autoîmproprietării voi cu ele, pe preţuri de nimic.
    13. ATI DISTRUS TOT SISTEMUL ECONOMIC privat înrobindu-l cu taxe care să vă asigure vouă bani pe care sa îi puteţi deturna din bugetul de stat.
    14. ATI SUFOCAT SISTEMUL ECONOMIC PRIVAT cu o birocraţie nemaiîntâlnită nicăieri pe planetă cu scopul de a da de lucru, salarii mari nejustificate unor funcţionari, unei caracatiţe clientelare imense.
    15. ATI DAT STRAINILOR TOATE BOGATIILE NATURALE ALE TARII, bogăţii pe care străbunii noştri le-au apărat vreme de 2.000 de ani cu preţul vieţii.
    16. ATI INDATORAT ACEASTA TARA CU PESTE 100 MILIARDE DE EURO fără să fi făcut absolut nimic pentru ţară cu aceşti bani.
    17. ATI DISTRUS INVATAMANTUL ROMANESC care a ajuns în 24 de ani de pe primul loc în Europa, pe ultimul loc.
    18. ATI FAVORIZAT APARITIA, DEZVOLTAREA SI INMULTIREA CLANURILOR INTERLOPE care terorizează oraşele ţării prin violenţă, furt, înşelătorie, jafuri, cămătărie, trafic de persoane, promiscuitate şi taxe de protecţie.
    19. ATI BATJOCORIT ISTORIA ACESTEI TARI impunând în şcoli o istorie mincinoasă ce murdăreşte trecutul acestui popor cu scopul de a-i fura sufletul, demnitatea, mândria si patriotismul.
    20. ATI DISTRUS CULTURA ACESTUI POPOR prin subfinanţare şi dezinteres, încurajând proliferarea culturii de cârciumă şi de maidan, a manelelor şi a filmelor de proastă calitate.
    21. V-ATI FACUT FACULTATI PRIVATE prin care stoarceţi de bani poporul ca să vindeţi aşa zise diplome, în realitate hârtii fără valoare unor tineri dezorientaţi care nu mai înţeleg nimic din principiile selecţiei pe bază de cunoştinţe şi valoare.
    22. ATI FACUT DE RUSINE NUMELE TARII NOASTRE, România fiind azi ruşinea Europei, iar românii cei mai dispreţuiţi cetăţeni din Europa.
    23. ATI PROVOCAT CEL MAI MARE EXOD DIN ISTORIA ACESTEI TARI, aţi transformat românii în ultimul popor migrator al istoriei.
    24. I-ATI RAPIT UNEI INTREGI GENERATII DE COPII dreptul la mamă, dreptul la tată, dreptul la familie prin plecarea părinţilor la MUNCA IN STRAINATATE.
    25. ATI DEFRISAT PADURILE TARII ca să le daţi pe mai nimic străinilor, îmbogăţind doar câţiva politicieni.
    26. ATI INSTRAINAT TOT SISTEMUL BANCAR al ţării făcând din români slugi la străini.
    27. ATI DISTRUS TOT COMERTUL ROMANESC aducând în ţară marile hypermarketuri care au transformat sute de mii de mici întreprinzători români în sclavi de hypermarket.
    28. ATI DISTRUS CERCETAREA ROMANEASCA, una dintre cele mai competitive din lume în urmă cu 23 de ani.
    29. ATI DISTRUS UN INTREG SISTEM organizaţional care fusese construit cu mari sacrificii in epoca socialista.
    30. ATI INSTRAINAT TOT SISTEMUL ENERGETIC atentând în acest fel în mod grav la suveranitatea ţării.
    31. ATI DECIMAT ARMATA ROMANA, schilodind-o si transformind cadrele militare in someri, sclavi si muritori de foame intrucit acestia au fost pregatiti doar sa-si apere patria si poporul chiar cu pretul vietii, nestiind sa se descurce intr-o economie banditeasca pe care ati creat-o.
    OCTAVIAN PALER_

    • Domnule Camil, va multumesc ca militati pentru analiza. Pe dumneavoastra va inteleg
      . Nu inteleg in rest nimic. Oare ma rinocerizez? Eu decat asa va spui din prima. Mai bine un bou. E altfel. Apoi domnule, bivolul cel mai etalat din boi are familii mama tata copil vitel, dar niciodata nu am vazut bou cu bou ma intelegeti..
      Doar cand asi apara vitelu. In rest… fiecare bou are o vaca,in afara de taur. E tauru are mai multe vaci. Da cine isi permite.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger