AcasăNewsNaufragiu in Columbia, morti si disparuti

Naufragiu in Columbia, morti si disparuti

People who survived a sunken ferry, cry as they wait for more information about their missing friends and relatives, at a reservoir in Guatape, Colombia, Sunday, June 25, 2017. Nine people were dead and 28 missing after a tourist ferry packed with around 170 passengers for the holiday weekend capsized Sunday on a reservoir near the Colombian city of Medellin, officials said. (AP Photo/Luis Benavides)

Cel putin sase persoane au murit iar 31 au fost date disparute dupa ce un vapor turistim care transporta aproximativ 160 de oameni s-a scufundat in lacul Guatape, zona turistica aflata in nord-vestul tarii, langa orasul Medelin.

Presedintele Juan Manuel Santos s-a deplasat la locul tragediei iar Unitatea nationala pentru gestiunea riscurilor a informat ca toate persaoanele decedate sunt de nationalitate columbiana si ca nu exista nici un minor printre ele. Santos a mai declarat ca cei 122 de supravietuitori se afla in stare buna dar 24 persoane au fost spitalizate.L’Almirante”, ambarcatiune cu patru punti, s-a scufundat duminica dupa amiaza in timp ce naviga pe lacul barajului El Penol de Guatape, la 68 kilometri de Medelin. Zeci de ambarcatiuni si jet-skiuri s-au apropiat pentru a da ajutor. Ipoteza unei supraincarcari a navei a fost exclusa, pasagerii fiind in numar mai mic decat capacitatea totala, a mai informat presedintele Santos, spunand ca nava s-a scufundat din motive inca necunoscute, de-o maniera ”foarte rapida”. Supravietuitorii afirma ca pasagerii nu purtau veste de salvare si , printre ei, se aflau multi copii. Trei zile de doliu au fost decretate de autoritatile din Guatape.

author avatar
Tudor Borcea
58 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger