AcasăNewsNATO trebuia sa intervina in Siria dupa masacrul de la Banias. S-a...

NATO trebuia sa intervina in Siria dupa masacrul de la Banias. S-a trecut a cincea „linie rosie” privind armele chimice!

Secretarul american de Stat, John Kerry, si omologul sau rus, Serghei Lavrov, sunt foarte ocupati sa pregateasca intalnirea de pace dintre opozantii sirieni si Bashar al-Assad.

„Sunt discutii continue”, se arata intr-un comunicat al Departamentului american de Stat. In Siria, pe teren, poporul are parte de „actiune”.

Uciderea sunitilor din Banias, „copiii inaintea parintilor”, dupa indemnul lui Mihrac Ural

„Pacea” vine dupa Bilderberg

In urma cu doua zile a fost documentat al cincilea caz de folosire a armelor chimice in urma bombardarii orasului Adra, la periferia Damascului. Este vorba de un amestec toxic care se evapora in doua ore, de tipul celui folosit de trupele speciale rusesti la asediul de la Teatrul din Moscova. De cand trupe iraniene si luptatori ai organizatiei libaneze Hezbollah, toti siiti, lupta alaturi de trupele lui Bashar al-Assad, a devenit tot mai greu sa se tina o numaratoare a mortilor. Pana la 10 iunie – a doua zi dupa ce se incheie intrunirea Bilderberg – cand este propusa intalnirea de pace, razboiul a devenit extrem de virulent, Bashar incercand sa recucereasca pozitii strategice, orasele Al Qusair (pe care anuntase ca-l avea sub control inca de marti, dar nici acum nu s-au terminat luptele) si Homs. Vrea sa participe la intalnirea cu revolutionarii pe o pozitie de forta. Opozitia nici nu vrea sa auda de un dialog care il lasa pe Bashar la putere, cum vor rusii. Si cine se gandea ca in Siria, mai rau decat a fost pana acum nu poate fi, se insala. Razboiul sectarian, intre siitii aliati cu alawitii impotriva sunitilor,  a debutat deja, cu masacrul de la Banias comis de militiile alawite.

Se creeaza „modele de teroare”

Din nou mass media internationala a sarit peste firul evenimentelor, prezentand „urmarile” ca evenimente initiatoare. De exemplu, toata presa a preluat declaratia unuia dintre comandantii Armatei Siriene Libere (ASL), colonelul Abdel-Hamid Zakaria: „Ne indreptam catre un razboi deschis, sectarian, sangeros, pana la sfarsit”. In plus, scrie presa ca a zis Zakaria, daca Al Qusair cade in mainile lui Bashar, in „replica” comunitatile minoritare siite si alawite vor fi sterse de pe harta!

Mihrac Ural, turc alawit, a elaborat o doctrina a epurarii sunitilor

Un fost militar din armata lui Bashar, Muhammad Zinedden, sunit, care a dezertat in luna februarie, a povestit ca, in fiecare dimineata, dupa ce salutau drapelul, soldatilor li se facea „instructajul” politic, anume ca opozitia este ghidata de ura impotriva alawitilor si siitilor si ca ei trebuie sa lupte pentru vietile lor. Insa astfel de „doctrine” nu justifica atrocitatile comise de soldatii lui Bashar si de militiile alawite. Filmarea si postarea acestor atrocitati pe You Tube au un singur scop, acela de a crea modele de teroare, iar acest scenariu face parte din razboiul psihologic practicat de armata. You Tube le-a difuzat o vreme, apoi le-a scos, pentru ca depaseau „standardele” atrocitatilor ce pot fi vazute.

Una dintre victimele atacului chimic din Adra

Strategia epurarii a lui Mihrac Ural

Pana sa se teama ei de exterminare, au trecut la actiune. Masacrul din localitatile al-Baida si Raas al-Nabea, Banias, a fost facut pierdut in media internationala. Daca se insista asupra acestuia, marile puteri ar fi fost obligate sa intervina militar dupa „modelul” masacrului de la Racaci, Kosovo. Mai ales ca masacrul a venit la „pachet” cu  strategia „epurarii” expusa de responsabilul masacrului de la Banias, Mihrac Ural, turc alawit, zis si Al-Kayyal, liderul Frontului Popular de Eliberare a Iskanderonului.

Frontul a fost creat de Hafez al-Assad pentru eliberarea regiunii Hatay, teritoriu sirian locuit in majoritate de alawiti, aflat acum in componenta Turciei. De cand a inceput revolutia in Siria, Frontul a indoctrinat militii alawite si Shabiha fanatice, responsabile de multe atrocitati. Intr-o inregistrare din martie 2013, Mihrac isi expune „doctrina” in fata militiilor sale: „Banias este singura iesire la mare locuita in mare parte de suniti. Provincia trebuie incercuita si curatata de suniti, copiii inaintea parintilor, cat mai repede, cat conducerea ne sprijina”. Care conducere? A lui Bashar al-Assad.

Doctrina lui Mihrac Ural:

[youtube]y0P4rhRjR9I[/youtube]

Atacul chimic de la Adra:

[youtube]jCoJMCwTBnQ[/youtube]

 

author avatar
Adina Mutar
1.272 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger