AcasăNewsNATO: Rusia intimideaza tarile vecine si vrea sa divizeze Alianta

NATO: Rusia intimideaza tarile vecine si vrea sa divizeze Alianta

Secretarul general Jens Stoltenberg acuza din nou Moscova

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg,  a acuzat Moscova ca intreprinde ”multiple tentative” de intimidare a vecinilor si ca urmareste sa semene discordie in randurile organizatiei.

Secretarul general Jens Stoltenberg acuza din nou Moscova

Intr-un interviu acordat CNN, Stoltenberg a declarat ca ”in fata multiplelor tentative ale Moscovei de a-si intimida vecinii si de a diviza Alianta Nord-Atlantica, NATO va raspunde ”intarindu-si unitatea si adoptand conceptia sa militara”, informeaza Sputnik. Jens Stoltenberg nu a uitat sa precizeze ca sporirea efectivelor NATO in Europa de Est a ”permis rezistenta in fata presiunilor Rusiei”. Secretarul general al NATO si-a exprimat si via preocupare cu privire la intarirea prezentei rusesti in Siria si in Mediterana, context in care a estimat ca este constrans sa sporeasca fortele Alientei in Turcia si in estul Mediteranei. In replica, Rusia acuza ca NATO, si nu Moscova, si-a intarit prezenta in Europa. Comentand aceasta situatie, seful Statului Major al fortelor armate rusesti, generalul Valeri Gherasimov, a indicat ca acuzatiile neincetat proferate contra Rusiei nu urmaresc decat sa ofere un pretext NATO pentru a-si intensifica activitatea, pe care Moscova o percepe ca o tentativa de provocare a unui nou razboi rece.

Doua bombardiere rusesti, interceptate langa coastele Frantei

Doua avioane de vanatoare franceze au interceptat doua bombardiere strategice rusesti Tu-160, deasupra Marii Manecii, in apropierea coastelor franceze, in  17 februarie, a informat ieri seful Statului Major al fortelor Aeriene franceze, generalul Andre Lanata, noteaza Le Parisien. Avioanele au decolat din Rusia, au ocolit Norvegia, insulele britanice, unde au fost luate in vizor de englezi, apoi au ramas deasupra apelor internationale si au intors apoi inainte de spatiul aerian francez, a explicat generalul. Tu-160 sunt cele mai mari si mai puternice bombardiere din lume.

author avatar
National
197 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger