AcasăNewsNATO in alerta maxima! Rusii trimit arme sau ajutor umanitar in estul...

NATO in alerta maxima! Rusii trimit arme sau ajutor umanitar in estul Ucrainei?

NATO nu stie ce este in camioanele rusesti, arme sau ajutor umanitar

Un „convoi umanitar” rusesc, de 280 de camioane, a pornit catre frontiera cu Ucraina, Kremlinul anuntand, in ciuda tuturor avertizarilor, ca acordarea unui asemenea sprijin este iminenta.

NATO nu stie ce este in camioanele rusesti, arme sau ajutor umanitar

„Convoiul contine 2.000 de tone de material umanitar, colectat de catre locuitori din Moscova  pentru locuitorii din estul Ucrainei”, a declarat un reprezentant al Administratiei moscovite.

Convoiul, format la Divizia 4 tancuri Kantemirovskaia

Presedintele rus, Vladimir Putin, a anuntat luni ca tara sa se pregateste sa trimita in Ucraina un convoi umanitar in cooperare cu Crucea Rosie. Insa Comitetul International al Crucii Rosii (CICR) a declarat ca nu are niciun acord cu Rusia pentru asistenta umanitara. Ucraina a avertizat ca nu va accepta vreun ajutor umanitar unilateral rusesc, suspectand ca  Moscova vrea sa vina „undercover” in sprijinul separatistilor, asediati de armata ucraineana in Donetk si Lugansk. Punctul de formare al convoiului  rusesc este o unitate militara din localitatea Naro Fominsk, posibil Divizia 4 tancuri Kantemirovskaia. Conform unui filmulet postat pe You Tube, aceasta ar fi singura unitate militara din zona care dispune de astfel de facilitati.

NATO, cu sufletul la gura

Presedintele SUA, Barack Obama, si premierul Italiei, Matteo Renzi, au amenintat Rusia cu noi sanctiuni daca intervine in Ucraina, inclusiv „sub paravanul asistentei umanitare”.  Anders Fogh Rasmussen, secretarul general al NATO, avertizase ca exista „o probabilitate foarte ridicata” ca Rusia sa intervina militar in estul Ucrainei sub pretextul misiunii umanitare. Toata lumea urmareste cu sufletul la gura deplasarea convoiului rusesc. Rusia a cerut sambata aprobarea SUA pentru misiune, dar propunerea a fost respinsa. Angela Merkel a catalogat  drept „inacceptabila, nejustificata si ilegala” initiativa rusilor.[youtube]t9kOT2U98f0[/youtube]

 

author avatar
Adina Mutar
292 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger