AcasăNewsNATO a „ratacit” o racheta fix la granita cu Rusia

NATO a „ratacit” o racheta fix la granita cu Rusia

Pretext pentru un conflict militar major poate fi si o jignire azvarlita intre liderii unei superputeri. De pierderea unei rachete cu focos activ chiar langa granita NATO – Rusia nici nu mai are rost sa pomenim…

Dar fix asta s-a intamplat la un antrenament desfasurat de trupele Aliantei Nord-Atlantice. In Estonia, acolo unde militari din mai multe state iau parte la un exercitiu de amploare, un avion spaniol „a lansat din greseala o racheta a carei urma s-a pierdut”, anunta presa internationala. Trecem peste comicul de situatie care ne este impins pe gat nu inainte de a ne intreba oare care ar fi fost reactiile daca aceeasi intamplare ar fi avut loc in oglinda. Cum ar fi zbierat Occidentul in cazul in care un Su35 ratacea vreo racheta pe langa bazele NATO din Europa?

N-au mai gasit proiectilul, dar oficialii Aliantei au la indemana varianta unui anunt pe olx. „Pierdut racheta aer-aer, lunga de aproape 4 metri, cu un focos activ in varf. Are raza de actiune de 100 de kilometri. Ultima data, a fost zarita la circa 50 de kilometri de granita Rusiei cu Estonia. Recompensa gasitorului, rugam seriozitate!”.

Ofiterii NATO nu stiu nimic, deocamdata, despre locatia rachetei, dar dau asigurari ca militarii continua cautarile. Cert este ca racheta cu focos activ are un sistem de autodistrugere pentru situatii de acest gen, insa, din nu se stie ce motiv, acesta nu s-a activat.

A, si inca ceva: avionul spaniol s-a intors in siguranta la baza aeriana din Lituania dupa ce a „pierdut” racheta. Misiune indeplinita! Vladimir Putin, ai legatura!

author avatar
Cristina Elvira
561 afisari

4 COMENTARII

  1. DIN CORESPONDENTA SECRETA CU NATO:

    Receptionat Nato racheta? a ajuns in Sibieria in gradina cu patrunjel a tați Natasa din cauza exploziei tatei iau parlit toti flocii dar suflu a purtat-o pe țața Natasa pana in curtea Kremlinului unde a cazut din fericire in fantana arteziana distrugand sigla sovietica si penisu copilului ce arteziana pe sigla cazuta. Babuska da semne de reverie si revenire doar la abur de vodka dupa care cade in somn adanc. Speram ca data viitoare sa nu-i mai topiti chiar toti flocii din greseala! Cu stima si discernamant al dumneavoastra Vladimir Vladimirovici.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger