AcasăNewsNasol! Klemm vrea job in Romania!

Nasol! Klemm vrea job in Romania!

Ambasadorul american a picat, ieri, pe capul ministrului de Justitie, pentru o discutie ”fructuoasa si completa” pe tema modificarii legislatiei juridice.

Informatia legata de noua intalnire solicitata de Hans Klemm ministrului Tudorel Toader a inflamat din start multe spirite, care nu s-au sfiit sa catalogheze drept complet deplasat demersul ambasadorului SUA. In loc sa explice, in mod logic daca se poate, ce treaba pot avea americanii cu modificarea legislatiei romanesti, indiferent din ce domeniu, Klemm a facut ieri o gafa monumentala afirmand ca el si Toader ar fi luat ”decizii”!

“Abia astept sa lucrez cu Guvernul”

”Impreuna ministrul Toader am avut o discutie foarte complexa si fructuoasa in aceasta dimineata, intr-un spirit pozitiv, cum trebuie sa se intample, in cadrul Parteneriatului Strategic. Dupa discutia de astazi, vreau sa transmitem o declaratie comuna, pentru ca vreau sa scoatem in evidenta ceea ce s-a decis” – a declarat, ieri, diplomatul american. Care nu s-a multumit doar cu aceasta ”perla” ci imediat a mai adaugat una: ”Am facut schimb de informatii si puncte de vedere si abia astept sa lucrez cu ministrul Justitiei si Guvernul Romaniei pe viitor”. Nasol, nasol! Asta e decis sa ramana in Romania. Cu job full-time!

Ambasadorul ”marelui licurici” a sarit calul

Sa ne intelegem, aceste afirmatii au fost facute nu de un oficial al statului roman, indrituit prin functie sa ia decizii si sa lucreze cu Guvernul, ci de un reprezentant al corpului diplomatic acreditat la Bucuresti. Situatie din care se poate deduce ca lucrurile s-ar putea repeta si cu ambasadorul din Congo. Serios, chiar aici s-a ajuns sau gura reprezentantului ”marelui licurici” a vorbit fara el? Cum adica Klemm a luat decizii legate de modificarea legilor romanesti? E drept ca Justitia noastra nu este doar oarba, ci si schioapa, stirba, ii lipseste si o mana iar din profil se vede ca are si cocoasa. La fel de adevarat este si ca pe mai marii statului roman ii dor salele de cate plecaciuni au facut in fata Inaltelor Porti occidentale, inclusiv sau mai ales in fata celei americane. Chiar si asa, ca ambasadorul SUA sa-si permita sa spuna ca ia el decizii impreuna cu ministrul nostru de Justitie este mult prea mult. Doar pentru asta si ar trebui ca modificarile propuse de Toader sa treaca ca-n branza, mai ales ca la noi pot sa fie adoptate cele mai bune si moderne legi ca tot prost vor fi aplicate de o parte a magistratilor romani. Lucrurile s-ar putea schimba in bine, chiar si cu legislatia actuala, doar daca aceasta parte (formata din procurori si judecatori conectati si alte sisteme, nu numai la cel juridic) se va diminua sau va fi eliminata. Dincolo insa de ce-i rezerva viitorul Justitiei noastre, cert este ca ambasadorii marilor state, inclusiv cel american, trebuie sa-si vada lungul nasului lor diplomatic si sa se abtina ca urmare de la obiceiul de a da indicatii si lectii demnitarilor romani.

Furia starnita de Klemm se abate si asupra lui Gitenstein

In timp ce Hans Klemm il dadacea pe Tudorel Toader, Ingrid Mocanu -fost director in cadrul Ministerului Justitiei – a anuntat ca va depune, astazi, o plangere penala la DNA impotriva fostului ambasador SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein (predecesorul lui Klemm – n.r.). Si asta pe motiv ca Gitenstein (alt diplomat american pus pe dat lectii) a fost cooptat, dupa plecarea sa din functia de ambasador, in board-ul Fondului Proprietatea. Unde era platit (de romani) cu 20.000 de lei lunar.

Klemm si Toader canta in cor

In premiera absoluta, dupa intalnirea ambasadorului american cu ministrul Justitiei a fost dat un comunicat comun. ”Cu aceasta ocazie a fost evidentiata cooperarea romano-americana, bazata pe parteneriat si colaborare in domeniul justitiei, cu accent pe promovarea de schimburi de bune practici in ariile de interes comun. Intrevederea de astazi a constituit un bun prilej pentru un schimb deschis de puncte de vedere si o discutie fructuoasa in spiritul cooperarii in cadrul Parteneratiului Strategic bilateral”, se precizeaza in documentul asumat de Tudorel Toader si Hans Klemm.

author avatar
Simona Badulescu
906 afisari

1 COMENTARIU

  1. Mr. Hans Klemm did a very good job in Romania. Congrats !. Good Luck to his endeavor. Prof. Emil Aluas, Political Activist, President-Founder, PRO WEST Foundation, Cluj-Budapest. Blog: emilaluas.blogspot.com

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger