AcasăNewsNa, ca s-a constipat si server-ul STS!

Na, ca s-a constipat si server-ul STS!

In patria IT-ului, tara din Europa cu cei mai smecheri „calculatoristi”, ei bine, fix la noi, in Romania, si-au gasit de lucru hackerii. Ptiu, sa scuipi in san, nu alta, cand auzi ca serverele STS au fost atacate! Ale cui servere? Ale Serviciului de Telecomunicatii Speciale, institutia aia de se ocupa, printre altele, de securizarea conversatiilor purtate la cel mai inalt nivel pe aceste meleaguri.

Ieri a fost luni, iar peste surmenatii angajati de la CNAIR (Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere) a picat o pleasca la care nici nu visau ei. Cica le-a fost spart server-ul, deci nexam munca, Podul Constanta din Bucuresti poa’ sa mai astepte, asijderea si cu asfaltarea portiunii de intrare in tara prin Vama Giurgiu. Cei de la CNAIR au ridicat din umeri nepasatori si afisand o atitudine miserupista pentru violul cibernetic la care a fost supusa institutia lor: „A fost un atac, din cate inteleg (…) Este doar o problema a site-ului, care nu mai poate fi accesat de utilizatori din afara institutiei. E greu sa putem spune cand va reveni. Totusi, nu de CNAIR depinde, in conditiile in care la remedierea situatiei nu lucram noi. De rezolvarea problemei se ocupa cei de la STS, pe ale caror servere este gazduit site-ul” (Alin Serbanescu, purtator de cuvant al CNAIR).

Asadar, barosanii de la Infrastructura Rutiera s-au spalat pe maini, problema nu-i a lor, ci a smecherilor de la Telecomunicatii Speciale. Si, iata cum este pus cu botul pe labe si ultimul bastion nepenetrat din intelligence-ul romanesc. In tot acest timp, IT-istii din Ramnicu Valcea sau Cluj-Napoca isi vad nestingheriti de meciul lor. Miza? Supranumele de „Silicon Valley de Romania”. Dupa ce au obtinut toate facilitatile fiscale solicitate Guvernului, fiind mai cocolositi decat nou-nascutii din maternitati, acesti specialisti cibernetici devoratori de Coca-Cola, fast-food, taxe si impozite au, iata, cu totul alte preocupari decat securizarea mediului online. Ei deja se viseaza mici Zuckerbergi, Steve Jobsi, dar uita ca la salariul lor de 2000 de euro dau juma’ din leafa pe rata la banca.

author avatar
Cristina Elvira
407 afisari

1 COMENTARIU

  1. Pai ei nu au fir direct Dracila plavan plavan Dracila ei folosesc ba smseul ba telefonu cu sonerie de gara cu care vb noi. Daca in 3 ore era cutremur Dracila salva vieti a 2 zi dupa ce Dracila era sunata de Dracnea. Ca la Colectiva cu Ponta.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger