AcasăNewsMuzica yoga face bine la inima

Muzica yoga face bine la inima

Efectul terapiilor holistice indiene

Acordurile muzicii de meditatie si relaxare, ascultate mai ales inainte de culcare, au beneficii majore asupra aparatului cardiovascular, arata un studiu realizat chiar in India, tara care a popularitat yoga in intreaga lume.

Efectul terapiilor holistice indiene

Cercetarea, prezentata la congresul Societatii Europene de Cardiologie desfasurat in Munchen, a descoperit ca nivelul de anxietate a scazut semnificativ in cazul participantilor expusi la muzica yoga si a crescut daca subiectii au ascultat muzica pop sau si-au petrecut timpul in liniste. Au participat 149 de persoane sanatoase care au luat parte la trei sesiuni desfasurate timp de mai multe nopti.
Prima sesiune a constat in ascultarea inainte de culcare a muzicii yoga, relaxanta sau meditativa, iar cea de-a doua in muzica pop cu ritmuri constante. In cea de-a treia sesiune participantii au stat in liniste.
Pe parcursul fiecarei sesiuni, variabilitatea ritmului cardiac a fost masurata timp de cinci minute inainte de inceperea muzicii sau a perioadei de liniste, timp de zece minute in timpul muzicii sau a perioadei de liniste, dar si timp de cinci minute dupa ce muzica se oprea. ”Utilizam terapia prin muzica in cadrul spitalului nostru, iar in acest studiu am demonstrat ca muzica yoga are un efect benefic asupra frecventei cardiace inainte de culcare”. (…) Ascultarea muzicii relaxante inainte de culcare este o terapie ieftina si usor de implementat, fara efecte adverse”, a declarat autorul studiului, dr. Naresh Sen cardiolog la HG SMS Hospital din Jaipur.

author avatar
Andrei Coman
158 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger