Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Muzeul mancarurilor dezgustatoare

Muzeul mancarurilor dezgustatoare

Autor:

Orasul Malmo, in Suedia, va gazdui acest muzeu, unic in felul lui. ”Disgusting food museum” va fi deschis trei luni, incepand cu 31 octombrie.

 

mancare Muzeul mancarurilor dezgustatoare

Par dintr-un film horror dar unii le mananca

Evident, denumirea muzeului nu lasa nici un mister cu privire la ce vor gasit vizitatorii acolo. In meniu figureaza nu mai putin de 80 de specialitati culinare din intreaga lume care, in majoritatea cazurilor, provoaca repulsie. Printre exponate, Hakarl, o mancare islandeza constand in rechin fermentat. Sau Durian, un fruct din sud-estul Asiei cunoscut pentru mirosul sau pestilential. Italia este reprezentata de Casu Marzu, o branza in care se afla mici viermi. Vii, evident. liliac Muzeul mancarurilor dezgustatoareAlte mancaruri: penis de taur sau soareci in alcool. Sau lilieci. Exponatele vor fi schimbate in fiecare zi si conservate in borcane speciale pentru a se evita raspandirea finelor miresme si fuga vizitatorilor.Valabil mai ales, spun organizatorii, pentru ”surstromming”, un meniu sudez pe baza de heringi fermentati, al carui miros provoaca panica in randul curiosilor.

Insectele au proteine…

Curatorul acestui neobisnuit muzeu este Samuel West, un psiholog american care a devenit cunoscut dupa ce a deschis ”Museum of failure”, dedicat inventiilor ratate. Aflat tot in Suedia, acest muzeu a deschis deja francize la Toronto, Los Angeles si urmeaza in Shanghai.

pula de taur Muzeul mancarurilor dezgustatoare

Penis de taur si Casu Marzu, o branza in care colcaie larve vii

”Cele doua concepte sunt distractive dar oamenii se identifica mai mult cu muzeul mancarurilor”, estimeaza presa suedeza. Dar ”Disgusting food museum” nu a fost gandit numai pentru divertisment. Ideea este ca lumea sa se interogheze si poate sa redefineasca conceptul de ”dezgust”. In conditiile in care numerosi experti alimentari si sociologi afirma ca, pana in 2050, omenirea isi va schimba radical gusturile pentru alimente si va accepta sa se hraneasca cu alimente putin sau deloc acceptate de standardele actuale in general, cum ar fi insectelelarve Muzeul mancarurilor dezgustatoare Aceatea din urma, ca si alte vietuitoare, pot fi mai bogate in proteine decat carnea. Dar este necesar, afirma specialistii, depasirea ”obstacolului psihologic” care  imparte alimentele in apetisante si dezgustatoare.



    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-10-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!