AcasăNewsMuppets Show cu Taica Lazar

Muppets Show cu Taica Lazar

Augustin Lazar a invitat televiziunile la Ziua Rasului, sa-i vada tara umorul

A fost ziua rasului nebun. Un spectacol mai savuros decat cel oferit de Augustin Lazar nu am mai vazut de multa vreme. Taica Lazar nu are decat sa se enerveze si sa simta lezat la Justitie si la scaunul lui de Procuror General. N-am nicio vina. Nu are decat sa se adreseze Inspectiei Judiciare ca i-am ridicat rochita si a ramas cu onoarea goala in fata unei tari care, la ora aia, in loc sa pregateasca pranzul sau sa spele rufe, casca ochii la el si se amuza copios.

Augustin Lazar a invitat televiziunile la Ziua Rasului, sa-i vada tara umorul

Nu cred ca publicul telespectator are vreo vina ca Lazar o fi vrut sa spuna ceva, dar i-a iesit altceva. Nici vina mea nu este ca Procurorul General a incins o batuta pe loc, printre cuvinte, debitand banalitati amestecate cu franturi de idei, la fel ca Iohannis. Or fi facut aceeasi scoala?

Poti sa stai serios?

Augustin Lazar a excelat la capitolul unitate profesionala, adunand o armata de procurori si prezentand ideile acestora. Eu nu cred ca toti procurorii din Romania gandesc la fel, dar frica pazeste bostanaria, functia si pensia. De ce sa se aseze de-a latul si sa ingroase numarul celor 32.000 de procurori trimisi in judecata? Zici ca sa stai serios si sa nu razi cu capul dat pe spate, ca sa nu te sufoci. Pai poti? 32.000! 32.000? Da, atati sustine Taica Lazar ca au dat nas in nas cu rigorile legii. 32.000 din nici 2.800, ca mai multi nu am gasit pe site-urile rascolite. Ramane un deficit de 29.200, pe care nu stiu de unde ii va scoate. Ramane ca urmatorele zeci de generatii de procurori sa plece direct la puscarie direct de pe bancile facultatii, ca sa ii iasa si lui Lazar adevarul la iveala. E ca la pescuit, Excelenta. Ati prins opt ghiborti, din care 26 erau platici, iar restul aveau peste patru kilograme. Bine ca nu si-a cerut scuze, ca ar fi fost mai penibil ca Boc, premierul care, dupa ce a cazut aproape in cap la o emisiune TV, a inceput sa vorbeasca despre bunastarea Romaniei. Cine sa te mai creada cand o scalzi in gafe?

Statler si Waldorf spun ca Procurorul General e mai tare decat ei

Va parasc la Iohannis!

Dar nu e tot. Spectacolul a continuat. „Romania nu are o democratie consolidata”, se avanta el in vorbe. Aoleeuuu! Iohannis stie ce ati spus? O fi auzit? Avetii indicii temeinice sau doar asa, ca la dosarele trimise in instanta, numai niste suspiciuni rezonabile? Procurorii, sustine maestrul, se opun modificarilor propuse de ministrul lui si al Justitiei. De ce? Pentru ca toti vibreaza la cuvantul lui, de aia! Nu vor nici sectie de anchete speciale si nici mutarea Inspectiei Judiciare in subordonarea Ministerului Justitiei. De ce? Pentru ca afecteaza independenta Justitiei, zice el. Cum? Ei, asta-i acum! Stam la explicatii? Nu vor ei si gata! Pai, stiti ca in Franta…? Lasa dom’le Franta, ca aia nu au o democratie neconsolidata, ca la noi. Acu’, chiar ca va parasc la Iohannis, dupa ce a venit Macron si i-a dat cu admiratii pe la nas si revere!

Subordonarea rasului in hohote

Ce am mai aflat? Ca ideile pentru modificarea legilor Justitiei sunt un experiment. Ca vin din exterior, sigur ca din zona politicului. Ca se incearca limitarea puterilor DNA. Vechea placa. Si am mai aflat ca putem rade de Procurorul General, fara ca el sa stie. Din doua motive: rasul nu e interzis de lege si, apoi, poporul asta are umorul in gena nationala. Doar sa nu-i treaca lui Taica Lazar prin cap sa treaca hazul in subordinea Parchetului General, iar rasul sa fie cu voie de la procurori.

author avatar
Valentin Boeru
1.707 afisari

2 COMENTARII

  1. „Nu e frumos sa te iei de fețele oamenilor” – imi spunea mama mea, dar are omul acesta, „Taica Lazar”, o față si o vorba atat de nepotrivite cu o asa functie, incat trec peste rugamintea mamei!

  2. Risipa de talent pentru un fraier. Tractoristul asta nu stie cum i se mai spune ghibortului.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger