Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Muncitorii, tot mai scumpi

Muncitorii, tot mai scumpi

Autor:

Avem cresteri peste cresteri, economia duduie, dar ca sa vezi, firmele cauta cu disperare meseriasi, cei tineri (si nu numai) pleaca cu nemiluita peste hotare sa lucreze pe un ban decent, Romania importa muncitori, in timp ce angajatorii autohtoni sunt impovarati de costul orar al fortei de munca, care a crescut in toate sectoarele economice.

 

muncitorii Muncitorii, tot mai scumpi

Cheltuieli mai mari pentru mana de lucru

Costul orar cu forta de munca a crescut in al doilea trimestru al acestui an cu 15,6%, forma ajustata dupa numarul zilelor lucratoare, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, cele mai mari cresteri fiind inregistrate in sanatate si asistenta sociala, arata datele publicate de Institutul National de Statistica (INS). In al doilea trimestru al acestui an, in sectorul bugetar, fata de aceeasi perioada a anului trecut, s-au inregistrat cresteri ale costului orar al fortei de munca ca urmare a aplicarii prevederilor legale pentru personalul platit din fonduri publice, astfel: in sanatate si asistenta sociala cu 33,15%, in invatamant cu 21,76% si in administratie publica cu 19,51%. Pe principalele activitati ale sectorului economic, cele mai mari cresteri ale costului orar al fortei de munca s-au regasit in informatii si comunicatii (19,11%), in tranzactii imobiliare (18,32%) si in constructii (17,98%), se arata in comunicatul INS. Sectoarele economice cu cele mai mici cresteri au fost industria extractiva (6,32%), activitati de servicii administrative si activitati de servicii suport (10,49%), activitati de spectacole, culturale si recreative (10,52%) si industria prelucratoare (10,53%).


1 Comentariu la Muncitorii, tot mai scumpi

  1. MARCU ANTON care-tz toarna-n @ass beton

    Deci firmele se vaita ca nu vin romanii meseriasi sa lucreze pe salariul minim pe economie! Adica sa lucreze degeaba-sa-si iroseasca viata pe minimul necesar-subzistenta, iar voi va mirati?. Firmele din Romana aduc straini in schimb-necalificati pe salariul mediu pe economie(pe care meseriasilor romani nu il dau!) si le mai ofera si cazare gratuita plus alte facilitati! Apoi va mirati ca niste prosti de ce romanii nu muncesc pe degeaba si prefera sa plece afara la munca…!?


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!