AcasăNewsMuncitorii neplatiti ai CFR au intrat in greva spontana

Muncitorii neplatiti ai CFR au intrat in greva spontana

Muncitorii neplatiti ai CFR au intrat miercuri dimineata in greva spontana, oprind 89 de trenuri.

(foto: emaramures.ro)

Angajatii Regionalelor Bucuresti, Craiova, Cluj, Iasi, Galati si Constanta, au oprit in statii 89 de trenuri pentru ca erau nemultumiti ca salariul pe luna decembrie le-a intarziat cu o zi. Potrivit Realitatea TV, greva spontana a durat doua ore. A inceput la ora 7 dimineata si s-a incheiat la 9.00.

Muncitorii din cadrul Cailor Ferate Romane sunt nemultumiti de faptul ca nu si-au primit salariile pentru luna decembrie, care trebuia sa aiba loc ieri, 15 ianuarie.

O parte a angajatilor CFR Calatori au declansat o greva spontana, miercuri dimineata, nemultumiti ca nu si-au primit integral salariile pe luna decembrie 2012, directorul companiei, Stefan Roseanu, afirmand ca vor fi gasite solutii astfel incat disconfortul creat calatorilor sa fie redus.

Directorul CFR Calatori, Stefan Roseanu, a declarat ca au existat probleme privind achitarea integrala a salariilor pentru luna decembrie si ca au fost platite in proportie de 70-75%, urmand ca pana joi dimineata sa fie achitate integral.

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat ca a convocat conducerile companiilor CFR Calatori si CFR Infrastructura pentru a vedea cine este responsabil de intarzierea de o zi – o zi si jumatate a platii salariilor. El a mai explicat ca nu are atributii, dar ca va cere premierului sa verifice cheltuilile fiecarei companii din subordinea Ministerului Transporturilor. El a mai promis sa caute solutii pentru ca problema sa fie rezolvata, iar responsabilii sa plateasca.

„Am suspiciunea ca se platesc cu prioritate alte cheltuieli, si nu salariile. Este responsabilitatea patronului, care in acest caz este statul, ca daca oamenii muncesc sa fie platiti”, a spus Fenechiu.

author avatar
Andra Nesu
201 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger