Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Muncipalitatea, cu ochii pe imobilele din Centrul Vechi. Sa nu mai arate “ca dupa razboi”

Muncipalitatea, cu ochii pe imobilele din Centrul Vechi. Sa nu mai arate “ca dupa razboi”

Autor:

Inca o unda de speranta pentru bucurestenii care cred ca municipalitatea poate gasi, intr-un final, solutii pentru schimbarea la fata a cladirilor superbe din Centrul Vechi al Capitalei, care merita admirate, nicidecum ocolite -de teama unor mirosuri grele, a unor imagini dezolante sau, mai rau, a riscului ca se pot dezintegra oricand.

 

firea 3 350x233 Muncipalitatea, cu ochii pe imobilele din Centrul Vechi. Sa nu mai arate ca dupa razboiIn cadrul sedintei de miercuri, de la Primaria Capitalei, Gabriela Firea a anuntat ca se va elabora, in curand, un nou regulament ce vizeaza igienizarea Centrului Vechi. Si ca se vor da amenzi ca sa nu mai existe, de exemplu, saci cu gunoi lasati pe strazi, in zona spatiilor comerciale. “In centrul istoric, ziua in amiaza mare, saci de gunoi? (…) Nu se poate asa ceva, amenzile vor fi drastice”, promite primarul Capitalei.

Mai mult, tinand cont de faptul ca in zona vin multi turisti straini si ca e an centenar, edilul Bucurestilor vede necesara gasirea unor solutii pentru ca imobilele de patrimoniu din zona sa fie curatate, si “sa fie in continuare ca dupa razboi, foarte murdare, afectate de vreme, pline de graffiti, pline de injurii (…) nu putem sa stam la nesfarsit cu aceste cladiri din Centrul Vechi in maniera in care sunt acum”.

Municipalitatea promite, asadar, sprijin pentru reabilitarea acestor constructii istorice. “Este un apel pe care il fac pentru ultima oara (…) Proprietarii si administratorii vor fi notificati si, daca nu respecta legea, (…) putem, avem suficiente resurse, vrem sa punem in siguranta aceste cladiri, dar si sa aiba un aspect, fatade demne de o capitala europeana”, a mai transmis Firea.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 19-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!