AcasăNewsMugur Isarescu avertizeaza: "Taierea taxelor poate duce la inflatie. Relaxarea fiscala poate...

Mugur Isarescu avertizeaza: „Taierea taxelor poate duce la inflatie. Relaxarea fiscala poate fi o pacaleala”

Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale, a oferit marti un avertisment in legatura cu politica economica dusa de autoritati.

Printre altele, Isarescu sustine ca „pierderea macrostabilitatii in favoarea cresterii economice poate crea probleme serioase in Romania”.

De asemenea, Isarescu este de parere ca „relaxarea fiscala, daca nu se face in conditii de macrostabilitate, este o pacaleala. Dai ceva, cuiva, sa zicem, celor care beneficiaza de reducerile de impozite si apoi taxezi intreaga societate prin inflatie, prin dobanzi mai mari, prin depreciere de curs si poate cel mai grav prin arierate la platile bugetare care sunt tot o taxa”, a fost mesajul transmis de seful BNR.

Isarescu anunta ca „aceasta crestere economica a Romaniei este, intr-adevar, superioara mediei europene, dar trebuie sa fie a la long. Nu avem nevoie de simple focuri de paie. Ar trebui sa ne stabilim un obiectiv, dar noi nu putem face acest lucru. Vrem crestere economica de 7%, insa toata lumea vrea. Important este daca a vrea inseamna si a putea”.

author avatar
Cristi Ionita
111 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger